Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΤΡΑ: Ο γιατρός έσωσε τη ζωή μαθητή σε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος


Η παρουσία γιατρού, η άμεση επέμβασή του και η βοήθεια που είχε από ανθρώπους που έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να σωθεί η ζωή ενός παιδιού, που τραυματίστηκε σοβαρά χθες το πρωί κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

Δεν είχε συμπληρωθεί ούτε ένα λεπτό από τη στιγμή που ξεκίνησε το ματς στο γήπεδο Προαστίου ανάμεσα στις ομάδες του 11ου ΓΕΛ και του Λυκείου Καστριτσίου για τη 2η αγωνιστική του σχολικού πρωταθλήματος.

Ο ποδοσφαιριστής του Λυκείου Καστριτσίου Γ.Λ. σε μια προσπάθειά του, συγκρούστηκε σφοδρά με αντίπαλο, έπεσε με δύναμη στο έδαφος με το κεφάλι και του «γύρισε η γλώσσα», δείχνοντας ότι δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον. Ακολούθησαν σκηνές πανικού.

Ο γιατρός του αγώνα Κώστας Καφούσιας, έτρεξε αμέσως πάνω από τον νεαρό για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και με τη συνδρομή του προπονητή της Νίκης Προαστείου Νίκου Πατρώνη που εκτελούσε χρέη διαιτητή στο ματς και του γυμναστή του 11ου ΓΕΛ, Κώστα Ζωγόπουλου, κατάφεραν μετά από αρκετή ώρα να επαναφέρουν τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος διακομίστηκε στο ΠΓΝΠ συνοδεία του καθηγητή (θεολόγος) Ηλία Στυλιδιώτη.

Εκεί του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι είναι απολύτως καλά στην υγεία του και ότι δεν χρειάζεται να νοσηλευθεί.

Σοκαρισμένοι οι γονείς του νεαρού ειδοποιήθηκαν αμέσως για το συμβάν και έσπευσαν στο νοσοκομείο, αλλά ευτυχώς το παιδί είχε επανέλθει πλήρως.

Μετά από λίγη ώρα τον επισκέφθηκαν, ο προπονητής στίβου και γυμναστής του Λυκείου Καστριτσίου, Γιώργος Παπανδρεόπουλος, η διευθύντρια του σχολείου Ευγενία Πιερρή, ενώ ο Νίκος Πατρώνης ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την κατάσταση της υγείας του.

Από την πρώτη στιγμή, ενημέρωση για το περιστατικό είχε και η υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Γεωργία Μητρογιάννη, η οποία πήγε στο γήπεδο, αποφάσισε να διακοπεί ο αγώνας και να αναβληθεί το επόμενο χρονικά παιχνίδι ανάμεσα στις γυναικείες ομάδες των δύο σχολείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα παιχνίδι του σχολικού πρωταθλήματος δεν ξεκινάει σε περίπτωση που δεν υπάρχει γιατρός στο γήπεδο και χθες όλοι διαπίστωσαν το γιατί…

του ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
http://www.pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: