Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Μεσολόγγι: Στα ίχνη του δολοφόνου των κουταβιών! (ηχητικό)


Εδώ και ημέρες, η «Σ» είχε γράψει ότι η κατάσταση με τις θανατώσεις ζώων σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας έχει γίνει ανεξέλεγκτη, φέρνοντας στη δημοσιότητα -με φωτογραφικό υλικό- περιστατικό που συνέβησαν προ ημερών στη Βόνιτσα.

Αυτό όμως που συνέβη την Καθαρά Δευτέρα δεν έχει προηγούμενο και προκαλεί οργή και θυμό. Ο Αγρινιώτης Δημήτρης Φλωροσκούφης, γνωστός για το ενδιαφέρον του στα ζώα, εντόπισε νεκρά από πυροβολισμούς επτά κουτάβια στην περιοχή της Κλείσοβας στο Μεσολόγγι!

Το θέαμα αποτρόπαιο όπως βλέπετε και στη σχετική φωτογραφία. Ο κ. Φλωροσκούφης μάλιστα, αφού πρώτα δημοσιοποίησε το θέμα στην προσωπική του σελίδα στο facebook, εν συνεχεία έκανε γνωστό ότι επικήρυξε με 1.000 ευρώ τον δράστη! Μιλώντας για το θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στην εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» κάλεσε τις Αρχές (Διωκτικές και Εισαγγελικές) να παρέμβουν πριν να είναι πολύ αργά.

«Επικήρυξα με 1.000 ευρώ τον δράστη και συνεχώς υπάρχουν κι άλλα άτομα που δίνουν χρήματα. Το ποσό μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 5.000 ευρώ, αρκεί να βρεθεί ο ένοχος. Τα κρούσματα είναι καθημερινά και στην περιοχή του Αγρινίου. Πολλές φορές όταν τα σκυλιά είναι ένα ή δύο το συμβάν δεν βγαίνει στην επιφάνεια, καθώς δεν καταγγέλλονται.

Οι αρμόδιοι που έχουν την ευθύνη της προστασίας των πλασμάτων αυτών, να κάνουν το έργο του και μιλάω για την Δικαιοσύνη, την Αστυνομία, το Δασαρχείο, τις Φιλοζωικές Οργανώσεις και τους Δήμους.

Σε ημερίδα που έγινε πρόσφατα στο Αγρίνιο, συγκεντρώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι, έγινε μια συζήτηση, ακούστηκαν γνώμες αλλά το θέμα είναι ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Έφυγαν όλοι χαμογελαστοί από κει λες και δεν υπάρχει πρόβλημα. Ζήτησα να πάω να μιλήσω αλλά δεν με δέχθηκαν.

Πρέπει να σταματήσουν τα εγκλήματα αυτά. Είναι θέμα πολιτισμού και ανθρωπιάς. Δεν είναι απλώς έγκλημα, αλλά κτηνωδία. Στο εξωτερικό τα ζώα αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Καλύτερα να πειράξεις άνθρωπο, παρά ζώο παρόλο που δεν συγκρίνεται.

Στην Ελλάδα δεν έχει δικαστεί κανείς για κακοποίηση ζώου. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κατηγορηθεί, έχουν πάει στο δικαστήριο και έχουν πάρει αναβολές και η ιστορία «τραβάει» τέσσερα χρόνια και στο τέλος απαλλάσσονται.

Πριν από μερικά χρόνια βρέθηκε καταφύγιο – κολαστήριο στο Αγρίνιο και οι υπεύθυνοι «έφαγαν» μεγάλο πρόστιμο. Καταγγέλλω όμως ότι με τη βοήθεια του Δήμου και της Φιλοζωικής το πρόστιμο σβήστηκε και ο άνθρωπος αυτός συνέχισε να κάνει αυτή τη δουλειά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φλωροσκούφης.

Την ίδια μέρα στο μεταξύ –Καθαρά Δευτέρα- ο κ. Φλωροσκούφης εντόπισε άλλα 5 νεκρά κουτάβια αυτή τη φορά στη διασταύρωση του Κουβαρά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση των αρμοδίων εδώ και τώρα…



Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: