Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

«Κοινή δράση για την κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου Αγρινίου» (φωτο)


Συνέντευξη τύπου για την κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουνίου στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.
Στο πάνελ συμμετείχε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Μιχάλης Κατσιγιάννης, ο Γραμματέας Δημήτρης Δήμας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Ντούμης, ο Γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας Βαγγέλης Κωνσταντίνου και η Πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών & Καθαριστών Αιτωλοακαρνανίας & Ευρυτανίας «Η Αγία Μαρίνα» Σοφία Σαραμαντά.
Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Κατσιγιάννης ο οποίος ανέφερε ότι στόχος της κινητοποίησης είναι η διεκδίκηση μίας αξιοπρεπούς υγείας, ενώ στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με τις ελλείψεις στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου, η οποία λειτουργεί με πέντε μόνιμους ιατρούς αν και θα έπρεπε να διαθέτει οκτώ. Μάλιστα, όπως ανέφερε, «είναι εμφανής η απαξίωση στο Νοσοκομείο Αγρινίου που είναι ο πυλώνας της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή». Επίσης υπογράμμισε την ανάγκη για κοινές δράσεις με κύριο αίτημα τις μόνιμες προσλήψεις που θα καλύψουν ανάγκες.
Έπειτα το λόγο πήρε ο κ. Δήμας, ο οποίος τόνισε ότι το Εργατικό Κέντρο για άλλη μία φορά μπαίνει μπροστά για να αναδείξει τα μεγάλα ζητήματα της υγείας, όπως και ότι αυτή αποτελεί υπόθεση της εργατικής τάξης. Υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά του τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παθολογική κλινική του νοσοκομείου και κάλεσε όλους τους εργαζομένους στην κινητοποίηση της Παρασκευής.
Αμέσως μετά ο κ. Κωνσταντίνου μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, μεταξύ άλλων και για την συμμετοχή ορισμένων φαρμάκων που αγγίζει πλέον το 60%, ενώ δήλωσε και τη στήριξη των συνταξιούχων στην κινητοποίηση. Αξίζει να αναφερθεί ότι κάλεσε τους συνταξιούχους και σε μία ακόμη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στον πεζόδρομο της οδού Χαριλάου Τρικούπη, έξω από το δημαρχείο.
Τις αρχικές τοποθετήσεις έκλεισε ο κ. Ντούμης, ο οποίος αφού υπογράμμισε ότι η κατάσταση στον τομέα της Υγείας έχει φτάσει στο απροχώρητο, ανέφερε ότι η ανάπτυξη που φέρνει η Κυβέρνηση έρχεται σε αντίθεση με τις ανάγκες στον χώρο της υγείας και κάλεσε με τη σειρά του στην κινητοποίηση της Παρασκευής στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Αγρινίου.
Μετά το πέρας των αρχικών τοποθετήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις δημοσιογράφων, με τον Μιχάλη Κατσιγιάννη να απαντά σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση του Δ.Σ. του νοσοκομείου που βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή της Τομεακής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και αν τελικά αναγνωρίζει κάποια πράγματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.
Η απάντηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου ήταν ξεκάθαρη, ότι είναι λογικό να είναι στο ίδιο μήκος κύματος οι δύο ανακοινώσεις καθώς ανέκαθεν ο Διοικητής του νοσοκομείου εξυπηρετεί τις κατευθύνσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά δεν αναγνωρίζει τίποτα, διότι όπως ανέφερε «δεν θέλουμε μερεμέτια, αλλά ανωτέρου επιπέδου παροχές υγείας».
Τέλος, σε ερώτηση για το αν τελικά θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και οι ιατροί, απάντησε πως είχαν ενημερωθεί και προσκληθεί, όμως την ίδια ημέρα και ώρα έχουν συνέλευση για δικά τους ζητήματα, με αποτέλεσμα κάτι τέτοιο να μην είναι εφικτό.
https://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: