Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Υπό βροχήν ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο Καινούργιο Αγρινίου (φωτο & βίντεο)


Υπό δυνατή βροχή ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Καινούργιο Αγρινίου.

Στις 09:45 τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Καινουργίου κ. Μαγουλιάνου Ελένη.


Στις 10:30 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων στην κεντρική πλατεία Καινουργίου.Την Δημοτική Αρχή του Αγρινίου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου κ.Χρήστος Γκούντας



Πραγματοποιήθηκε η κατάθεση Στεφάνων στην κεντρική πλατεία από εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής,φορέων και συλλόγων του Καινουργίου.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων,ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος από την χορωδία μαθητών του Καινουργίου και ακολούθησε η μαθητική παρέλαση.

Με την ολοκλήρωση και της παρέλασης υπό δυνατή βροχή ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τους "Ρουμελιώτες",οι οποίοι για μια ακόμη φορά χόρευαν στην βροχή και απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα των επισήμων και όσων έμειναν για να τους δουν.

Δείτε το βίντεο

ΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ στο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Ακόμα και με δυνατή βροχή ΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ χόρεψαν τραγούδια της περιοχής μας που αναφέρονταν στο ηρωικό Μεσολόγγι αποδίδοντας τιμές για την έναρξη της επανάστασης του 1821.
Δημοσιεύτηκε από Ομιλος Ρουμελιωτες στις Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016
Δείτε βίντεο από την παρέλαση


























ΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ παρέλασαν στο Καινούργιο με την Ελληνική σημαία η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες, υψώθηκε στην πλατεία της Ι.Π.Μεσολογγίου όταν το επισκέφθηκε την πρώτη φορά ως Πρωθυπουργός της χώρας ο Χαρίλαος Τρικούπης!!!! 

Οι φωτογραφίες και η πληροφορία είναι από τους Ρουμελιώτες 




Δεν υπάρχουν σχόλια: