Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Φορείς Αγρινίου: Μαζί κατά του ασφαλιστικού (φωτο)


Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής σε τοπικά ΜΜΕ εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων της περιοχής που συμμετείχαν στη συνάντηση της 24ης Φεβρουαρίου στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Πρόκειται για  το Εργατικό Κέντρο, τον Εμπορικό Σύλλογο, την ΟΑΣ, την ΑΔΕΔΥ, τους επαγγελματοβιοτέχνες που μαζί με άλλους φορείς του Αγρινίου ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο , μετά και τις νέες προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως για άλλη μια φορά, φορείς που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ , όπως το ΕΚ Αγρινίου ή η ΟΑΣ, συμμετέχουν σε κοινές δράσεις με άλλα σωματεία και Συλλόγους, κάτι που μέχρι πρόσφατα δεν είχε ποτέ ξανά καταγραφεί.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με την παρέμβαση του κ. Δημήτρη Δήμα, εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου, που όπως είπε, κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του ΕΚΑ αποφασίστηκαν δράσεις ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό.

Σε δεύτερη συνάντηση των φορέων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 του μηνός, αποφασίστηκε ακόμη να υπάρξει το επόμενο διάστημα ενημέρωση σε χώρους εργασίας ανά κλάδο αλλά και κατοικία για το ασφαλιστικό που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση στη βουλή καθώς και 48ωρη απεργία όταν αυτό έρθει στη βουλή προς ψήφιση.

Στις δράσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων , η συμμετοχή στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα , αλλά και κοινό συλλαλητήριο των φορέων στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου: «Στο συλλαλητήριο αυτό θα χωρά κάθε πανό, εκτός από εκείνων που θα θεωρήσουν και θα προωθήσουν την εντύπωση πως η κοινή συγκέντρωση γίνεται για να τονίσουμε το… διαπραγματευτικό look της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Μπεσίνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.
koi-foreis-synxi5

Αυτό που τονίστηκε και από τους πέντε εκπροσώπους ή επικεφαλής κορυφαίων τοπικών συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής, είναι πως το νομοσχέδιο δεν πρέπει να φτάσει στη βουλή και να ψηφιστεί και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μαζικές και αγωνιστικές αντιδράσεις.

Ο Θαν. Γαλατάς (ΑΔΕΔΥ) , εξέφρασε την άποψη πως «ο ορίζοντας της Ελλάδας σκοτεινιάζει, γιατί εκτός από την προσφυγική κρίση, έχουμε και την οικονομική κρίση. Ως προς το πρώτο, πέρα από τις ευθύνες της κυβέρνησης, αποκαλύπτεται και το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης».

«Οι φορείς που εμπλέκονται διατηρούν την αυτοτέλεια και την αυτονομία τους σε ότι αφορά τις δικές τους αναλύσεις και προσεγγίσεις για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε», συμπλήρωσε ακόμη.

Ο κ. Γιώργος Πολύζος , πρόεδρος στην Ομοσπονδία των επαγγελματοβιοτεχνών τόνισε πως στόχος του νέου ασφαλιστικού είναι  να κλείσουν όχι μόνο οι 240.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά άλλες τόσες για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς: «Αυτός ο στόχος έχει μέχρι σήμερα επιτευχθεί. Αν δεν αντιδράσουμε όλοι, θα χάσουμε και όλοι. Η απάντηση στο γιατί βρεθήκαμε σήμερα εδώ και όχι κάποια άλλη στιγμή είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά και πως οι συνθήκες μερικές φορές μας επιβάλλουν την ενότητα που στο παρελθόν είτε εμείς δεν την καταφέραμε είτε για πολλούς και διαφόρους λόγους δεν την προωθήσαμε. Σήμερα γίνεται μια αρχή».

Ο κ.  Μπεσίνης , πρόεδρος του Εμπορικοί Συλλόγου Αγρινίου χαρακτήρισε  πολύ θετική την ανταπόκριση του συνόλου των φορέων στην πρωτοβουλία αυτή. «Με προμετωπίδα το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζεται , θεωρούμε ότι μπορεί αυτή η προσπάθεια να έχει και συνέχεια και προοπτική. Τα προβλήματα είναι κοινά. Από την πλευρά του ΕΣΑ θα συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις που ελήφθησαν και θα καταβάλλουμε τα μέγιστα για να είναι επιτυχημένες.»

Τέλος ο κ. Κοτοπούλης, πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλ/νίας τόνισε πως θα πρέπει οι αποφάσεις να ξεκινούν από «κάτω», από τους τοπικούς συλλόγους και τα συνδικαλιστικά όργανα που απαιτείται να ενισχυθούν .

«Κανείς μόνος του δεν μπορεί να τα βάλει με την κυβέρνηση. Πρέπει να δημιουργηθούν όροι και προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. » είπε μεταξύ άλλων.
koi-foreis-synxi1
koi-foreis-synxi3
koi-foreis-synxi4

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: