Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Ελεύθερος ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου με εγγύηση 200.000 ευρώ! - Προφυλακιστέοι δύο από τους έξι συλληφθέντες


της Άννας Κανδύλη

Στη φυλακή οδηγούνται οι δυο από τους έξι κατηγορουμένους στην υπόθεση της παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Μετά την απολογία τους στον 17ο τακτικό ανακριτή προφυλακιστέοι κριθήκαν ο 43χρονος Ιρακινός και ο 57χρονο πιλότος και ξάδελφος του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου, που φέρονται ως εγκέφαλοι κυκλώματος που μετέφερε τους μετανάστες από την αερολέσχη Μεσολογγίου στη γείτονα χώρα με μικρά αεροσκάφη.

Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκε ο 69χρονος πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και υπεύθυνος της αερολέσχης ενώ οι ίδιοι περιοριστικοί όροι καθώς και εγγύηση 10.000 ευρώ επιβλήθηκαν στον 2ο πιλότο που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ελεύθεροι αφέθηκαν και ο Ιρακινός οδηγός καθώς και ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα ενώ στον πρώτο επιβλήθηκε και εγγύηση 5.000 ευρώ.

Στις απολογίες τους όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.
http://www.enikos.gr/

Να θυμίσουμε ότι:
Για κακούργημα διώκονται οι συλληφθέντες για διακίνηση μεταναστών στην Ιταλία
Ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των εννέα ατόμων που συνελήφθησαν για διακίνηση μεταναστών στην Ιταλία με μικρά αεροπλάνα από το αεροδρόμιο της αερολέσχης Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους εννέα συλληφθέντες είναι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το οικονομικό όφελος και μεταφορά ή διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώ καταζητούνται άλλοι τέσσερις εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, τρεις Ιταλοί κι ένας Έλληνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: