Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Δυτική Ελλάδα: Η πιο ήσυχη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που δεν άρπαξε την ευκαιρία


Οι ιστορικές προκλήσεις του μεταναστευτικού και της μετακίνησης πληθυσμών φέρνουν μια σειρά από παγκόσμιες ανακατατάξεις. Μέσα σε όλο αυτό το εκρηκτικό κλίμα, η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι πλέον μια ήρεμη θάλασσα.

Από παγκόσμιες συγκρούσεις, έως διαφιλονικούμενα οικόπεδα κοιτασμάτων και ροές ανθρώπων προς τη Δύση με την Ευρώπη και την Τουρκία να κάνουν τα στραβά μάτια. Όλα αυτά με παρονομαστή την εκμετάλλευση του ανθρώπινου δράματος με κάποιους να θησαυρίζουν τη στιγμή αυτή που μιλάμε.

Στον κυκεώνα αυτό των εξελίξεων μοιάζει για την ώρα τουλάχιστον η Δυτική Ελλάδα να είναι η πιο ήρεμη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Επιτήδειοι που να εκμεταλλεύονται το ανθρώπινο δράμα των προσφύγων δεν υπάρχουν, με ελάχιστες στον αριθμό εξαιρέσεις, ούτε διαφιλονικούμενες περιοχές και εμπόλεμες ζώνες. Και κυρίως η Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο δεν συνορεύει με περιοχές όπως την Τουρκία, που έχουν εμπλοκή άμεση στα γεγονότα της Συρίας, άρα και υποψίες τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο μοιάζει με τη θάλασσα της γαλήνης έως τώρα. Θυμηθείτε αυτό: Οι κρατήσεις στον τουρισμό σε Λευκάδα, Κέρκυρα και Ιόνια νησιά θα αυξηθούν, ιδίως από αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ρωσία. Το πολτικό αεροδρόμιο στο Άκτιο θα χρησιμοποιηθεί ως πύλη για το σκοπό αυτό. Πολλοί θα επιλέξουν μια ήρεμη θάλασσα να περάσουν τις διακοπές τους.

Δυστυχώς βέβαια στην ευκαιρία αυτή η Αιτωλοακαρνανία άλλη μια φορά θα κάτσει στην άκρη της, καθώς τα τουριστικά δίκτυα και υποδομές της είναι υποτυπώδεις.

Μέχρι τότε οι άλλοι θα απολαμβάνουν τα κέρδη αυτής της αναμπουμπούλας, αν φυσικά δεν ισχύσει το ρητό ότι η φωτιά που έχει πιάσει στο γείτονα σου, θα κάψει και το σπίτι σου…
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: