Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Τουρκία: Μακελειό με 34 νεκρούς και 125 τραυματίες! - Απαγόρευση πρόσβασης σε facebook και twitter

Οι ΗΠΑ... γνώριζαν για την έκρηξη!

- Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε έξω από τον πιο πολυσύχναστο σταθμό του μετρό στην Άγκυρα, μπροστά σε στάσεις λεωφορείων
- Τουλάχιστον ένας ή δύο από τους νεκρούς είναι δράστες της επίθεσης
- 19 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση
- Αυτοκίνητα και λεωφορεία τυλίχθηκαν στις φλόγες
- Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει δύο ημέρες πριν ότι υπήρχε φόβος για χτύπημα στην περιοχή!

- Οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας
- Αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας τόνισε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από Κούρδο μαχητή του PKK ή συνδεόμενης με αυτόν οργάνωσης
- Τουρκικό δικαστήριο διέταξε απαγόρευση πρόσβασης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
- Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Η Άγκυρα συνεχίζει να "πνίγεται" στο αίμα! Μέσα σε έξι μήνες, σημειώθηκε σήμερα τρίτη τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για 32 νεκρούς και 75 τραυματίες που μεταφέρθηκαν, εκ των οποίων οι 12 σε κρίσιμη κατάσταση. 

Η έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έγινε στις 7 το απόγευμα, έξω από τον πιο πολυσύχναστο σταθμό του μετρό, μπροστά σε στάση λεωφορείων, κοντά στο Güvenpark στην περιοχή Κιζιλάι .Η πλατεία του Κιζιλάι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και από εκεί περνούν πολλές γραμμές λεωφορείων, ενώ υπάρχει και σταθμός του μετρό. Το σημείο της έκρηξης βρίσκεται κοντά στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών. 

"Αυτή η έκρηξη άφησε πίσω της πολλούς νεκρούς", ανέφεραν νωρίτερα ανώτατοι αξιωματούχοι.
Η έκρηξη προήλθε από αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, το οποίο βρισκόταν δίπλα σε στάσεις λεωφορείων, σε πολυσύχναστο πάρκο της περιοχής. 

Αυτό ανακοίνωσε και το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής πρωτεύουσας: "Η έκρηξη προκλήθηκε από ανατίναξη αυτοκινήτου φορτωμένου με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι".

Εικόνες από το σημείο της έκρηξης, όπου έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα, δείχνουν καμένα λεωφορεία και διασώστες να μεταφέρουν τραυματίες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από κούρδο μαχητή του PKK ή συνδεόμενης με αυτόν οργάνωσης, δήλωσε αξιωματούχος των τουκρικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε απόψε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπουργών και αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk , ενδεικτικό για τη σφοδρότητα της έκρηξης είναι το γεγονός ότι 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ οι υπόλοιποι υπέκυψαν κατά τη μεταφορά τους ή στο νοσοκομείο. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε δέκα νοσοκομεία της Αγκυρας και πολλοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, έγινε γνωστό από ιατρική πηγή.

Η τουρκική αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή της επίθεσης.


Ένας ή δύο δράστες μεταξύ των νεκρών


Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογκλου ανακοίνωσε ότι 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την βομβιστική επίθεση στην Αγκυρα και ότι τουλάχιστον ένας ή δύο από τους νεκρούς είναι δράστες της επίθεσης.

Αναφερόμενος στους τραυματίες δήλωσε ότι 125 άνθρωποι νοσηλεύονται, 19 από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά ανακοίνωσε από την πλευρά του σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ότι το όνομα της οργάνωσης που είναι υπεύθυνη γι΄αυτήν θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.


«Πιστεύω ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο και ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν», είπε.


Δικαστήριο διέταξε απαγόρευση πρόσβασης σε Facebook και Twitter
Δικαστήριο της Αγκυρας διέταξε απαγόρευση πρόσβασης στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτηση οπτικού υλικού από το σημείο της βομβιστικής επίθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV.

Πολλοί χρήστες ανέφεραν δυσκολία πρόσβασης στις ιστοσελίδες.
Οι τουρκικές αρχές απέκλεισαν πέρυσι την πρόσβαση στο Twitter έπειτα από την ανάρτηση φωτογραφιών τούρκου εισαγγελέα, ο οποίος εκρατείτο υπό την απειλή όπλου από μέλη ακροαριστερής οργάνωσης. 


Δείτε τα βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

Την Παρασκευή, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αγκυρα απηύθυνε μήνυμα προς τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία, προειδοποιώντας για "πιθανή τρομοκρατική επίθεση" στην Αγκυρα με στόχο "κτίρια της τουρκικής κυβέρνησης και άλλα κτίρια" στην περιοχή Μπαχτσελίεβλερ, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση της 17ης Φεβρουαρίου και κοντά στον τόπο της σημερινής επίθεσης.






 http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: