Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Χαμός στον Πύργο: Διακόπηκε η παρέλαση - Πέταξαν τις καρέκλες στην εξέδρα των επισήμων! (φωτο)


Αυτή την εικόνα παρουσίαζε η εξέδρα των επισήμων, λίγο μετά τη διακοπή της παρέλασης στον Πύργο - Συνθήματα, φωνές και σκηνές απείρου κάλλους...



Υπό καταρρακτώδη βροχή ξεκίνησε για να διακοπεί η σημερινή παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Πύργο, με την αδικαιολόγητη απουσία των επισήμων να εξαγριώνει τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο. 

Συγκεκριμένα η έναρξη της παρέλασης καθυστερούσε και ο συγκεντρωμένος κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται και να φωνάζει συνθήματα κατά των πολιτικών που δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Η παρέλαση τελικά ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30, με το Ειδικό Σχολείο Πύργου. Ωστόσο το χαλάζι που έπεφτε εκείνη την ώρα ανάγκασε στην πρόωρη διακοπή της.

Η ώρα ήταν περασμένες 11.30 όταν το πλήθος ξεκίνησε να αποδοκιμάζει για το γεγονός ότι η παρέλαση δεν ξεκινούσε κι ενώ απειλητικά μαύρα σύννεφα είχαν κάνει την εμφάνιση τους πάνω από τον ουρανό της πόλης του Πύργου.

Δυσμενή εντύπωση προκάλεσε στον κόσμο το γεγονός πως η εξέδρα των επισήμων ήταν άδεια, τα λεπτά περνούσαν και τα γιουχαϊσματα γινόντουσαν πιο έντονα με τον κόσμο να μπαίνει στο δρόμο και να διαμαρτύρεται έντονα στα Αστυνομικά όργανα.

Μέσα σε αυτή τη κατάσταση (κι ενώ η μουσική παιάνιζε από τα ηχεία που υπήρχαν κατά μήκος της Μανωλοπούλου) ακούστηκαν χειροκροτήματα από τον κόσμο μιας και το Ειδικό Σχολείο Πύργου (ΕΕΕΕΚ) είχε ξεκινήσει να παρελαύνει... παράλληλα είχε ξεκινήσει και η βροχή που γινόταν εντονότερη (ενώ έριξε και χαλάζι).

Στην συνέχεια ομάδα πολιτών (σ.σ. ανάμεσα τους και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αθανάσουλας) σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας για τα σκουπίδια που "βασανίζουν" το Δήμο του Πύργου τα τελευταία χρόνια.

Το πανό σηκώθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να απαθανατίζουν την ομάδα πολιτών πάνω στην εξέδρα των επισήμων που καθ` όλη την διάρκεια των σημερινών γεγονότων παρέμενε ερμητικά... κενή!

Η εξέδρα των επισήμων παρέμεινε άδεια καθώς κανείς δεν εμφανίστηκε. Το γεγονός αυτό εξαγρίωσε κάποιους παρευρισκόμενους, οι οποίοι πέταξαν τις καρέκλες της εξέδρας και σήκωσαν πανό διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα των σκουπιδιών.
Ακόμη, αίσθηση προκάλεσε μια γυναίκα η οποία παρά την δυνατή βροχή, έχοντας στην αγκαλιά της το παιδί της, παρέλασε μόνη της κρατώντας την ελληνική σημαία.
ΦΩΤΟ από patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: