Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Αποφυλακίστηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς,δολοφόνος του Παύλου Φύσσα (φωτο & βίντεο)


- Στις 9 το πρωί μια κλούβα των φυλακών Κορυδαλλού μετέφερε τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα στο σπίτι του
- Αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του με αυστηρούς περιοριστικούς όρους
- Θα είναι σε κατ' οίκον περιορισμό υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη
- "Αλήτη! Δολοφόνε! Ξεφτίλα!" του φώναζαν από την διπλανή σχολή Δημόσιας Διοίκησης
Την πόρτα των φυλακών πέρασε στις 9 το πρωί ο Γιώργος Ρουπακιάς, καθ' ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, μετά από παραμονή 30 μηνών αρχικά στο σωφρονιστικό κατάστημα του Μαλανδρίνου και από τον Απρίλιο του 2015 στις φυλακές Κορυδαλλού! Σήμερα για τον κατηγορούμενο λήγει το ανώτατο επιτρεπτό όριο της προσωρινής του κράτησης.

Γιώργος Ρουπακιάς, μεταφέρθηκε σπίτι του στην οδό Θράκης 4 στον Ταύρο και βγήκε αμίλητος από την κλούβα της αστυνομίας. Στα ερωτήματα του newsit.gr "τι λέτε στην οικογένεια Φύσσα" και "τι λέτε για την Χρυσή Αυγή που σας γύρισε την πλάτη", δεν απάντησε... 

Συνοδευόμενος από ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, πέρασε την είσοδο της πολυκατοικίας που μένει... Την ώρα που έφτανε στο σπίτι του σπουδαστές από την Σχολή Δημόσιας Διοίκησης που είναι δίπλα τον αποδοκίμαζαν φωνάζοντάς του: "Αλήτη! Δολοφόνε! Ξεφτίλα".
Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα φτάνει στο σπίτι του ΦΩΤΟ NEWSITΟ δολοφόνος του Παύλου Φύσσα φτάνει στο σπίτι του ΦΩΤΟ NEWSIT
Μια κλούβα των φυλακών Κορυδαλλού μετέφερε τον Γιώργο Ρουπακιά στο σπίτι του όπου θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει την αγανάκτηση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και όχι μόνο! «Αισθάνομαι ντροπή για την αποφυλάκιση Ρουπακιά», δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΚΛΟΥΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ 

Επισημαίνεται πως με το υπ΄αριθμόν 260/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του με αυστηρούς (όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο ) περιοριστικούς όρους. 

Συγκεκριμένα, στον κατηγορούμενο με το βούλευμα αποφυλάκισης επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι του κατ' οίκον περιορισμού υπό 24ώρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης με αστυνομική συνοδεία μόνο, κατά τις ημέρες της δίκης, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ο κατηγορούμενος είχε προφυλακιστεί για δύο πράξεις, τόσο για τη δολοφονία του 34χρόνου μουσικού, Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 όσο και την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Συνολικά το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης και για τις δύο περιπτώσεις ήταν οι 30 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος αποφυλακίζεται με τη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται έντεκα μήνες μετά την έναρξη της σε πολύ πρώιμο στάδιο. Η ακροαματική διαδικασία έχει αρχίσει από τον Απρίλιο του 2015. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, και συγκεκριμένα από τις 11 Ιανουαρίου η δίκη έχει διακοπεί λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι στιγμής, η ακροαματική διαδικασία εξελίσσεται με εντυπωσιακά αργούς ρυθμούς καθώς έχουν εξεταστεί περίπου 15 από τους συνολικά 130 μάρτυρες κατηγορίας (συνολικά μαζί με τους υπεράσπισης αναμένεται να ξεπεράσουν τους 150) στην υπόθεση. 

Μάλιστα η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, πολλές φορές, έκρουσε τον "κώδωνα" του κινδύνου στους παράγοντες της δίκης για τη παρέλευση των ανωτάτων ορίων προσωρινής κράτησης και των αργών ρυθμών με τους οποίους εξελίσσεται η ακροαματική διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν ο τελευταίος από τους προσωρινά κρατούμενους ο οποίος παρέμεινε στη φυλακή. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος και τα άλλα κοινοβουλευτικά στελέχη έχουν δει την «έξοδο» των φυλακών εδώ και καιρό!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: