Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ομιλίες της Σχολής Γονέων στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι


Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων, θα πραγματοποιηθούν δύο ομιλίες, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016.

1). Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, την προσεχή Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00’, κατά τη διάρκεια του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, ομιλητής θα είναι ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Ανδρέας Κονάνος, εφημέριος Ι. Ναού Αγ. Ανδρέου δήμου Αγίας Παρασκευής, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Δύσκολοι άνθρωποι».

2). Στό Αγρίνιο, την ερχομένη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00‘, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία της Σχολής Γονέων στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας.

Ομιλητής θα είναι ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός, ομότιμος καθηγητής Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Το μυστήριο του Γάμου ως εκκλησιαστικό γεγονός».

Βιογραφικά Σημειώματα των Ομιλητών :

Ο αρχιμ. Ανδρέας Κονάνος σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Αγίας Παρασκευής Αττικής. Εκτός από την ενορία του πραγματοποιεί διαλέξεις σε σχολές γονέων και πνευματικά κέντρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Από το 2006 επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Αθέατα Περάσματα» σε Ραδιοφωνικούς Σταθμούς Ιερών Μητροπόλεων.

Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός γεννήθηκε στην Κέρκυρα και περάτωσε εκεί την εγκύκλιο παιδεία του. Έλαβε τα πτυχία θεολογίας (1958-1962) και φιλολογίας (1964-1967) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1969 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στην τότε Δ. Γερμανία (Βόννη και Κολωνία). Ενδιάμεσα έκανε σπουδές και αρχειακές έρευνες στην Αγγλία. Το 1971 εισήλθε στις τάξεις του κλήρου στη Γερμανία. Είναι διδάκτωρ Θεολογίας (Αθήνα) και Φιλοσοφίας – Ιστορίας (Κολωνία). Το 1984 έγινε καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάσκοντας Ιστορία του Πνευματικού Βίου κατά την μεταβυζαντινή περίοδο, Ιστορία και Θεολογία της Λατρείας και Βυζαντινή Ιστορία. Διετέλεσε Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Σήμερα συνεχίζει να αναπτύσσει την ποιμαντική του δραστηριότητα στην Αθήνα και στον πανεπιστημιακό Ιερό Ναό του Αγίου Αντύπα, στο χώρο της Οδοντιατρικής Σχολής στο Γουδί.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: