Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Μαθήματα ανθρωπιάς…


Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες τις οποίες διανύουμε, υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς.

Σήμερα το πρωί, ο φακός του agrinioreport.com κατέγραψε ένα τέτοιο μάθημα.

Επί της στοάς Παπαγιάννη, υπήρχε ένα μικρό κορίτσι Ρομά γύρω στα 5 το οποίο περιφερόταν αναζητώντας μερικά χρήματα ή λίγη τροφή. Τα παπούτσια τα οποία φορούσε ήταν μεγαλύτερα αλλά, προφανώς, δεν είχε άλλο ζευγάρι για να προστατεύσει τα πόδια της.

Τη στιγμή εκείνη, ένας κύριος βγήκε από κατάστημα επιδιόρθωσης υποδημάτων και πλησίασε το μικρό κορίτσι κρατώντας ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία ήταν μικρό νούμερο. Έσκυψε μπροστά στο παιδάκι και του φόρεσε τα παπούτσια, αφού πρώτα έλεγξε πως είναι στο κατάλληλο μέγεθος.

Η άκρως αυτή συγκινητική εικόνα αποδεικνύει περίτρανα ότι μερικοί άνθρωποι δεν έχουν χάσει και δε θα χάσουν ποτέ την ανθρωπιά που τους χαρακτηρίζει, παραμερίζοντας κοινωνικές ή φυλετικές διακρίσεις.

Ο συγκεκριμένος κύριος δεν υπολόγισε ότι πρόκειται για ένα μικρό κορίτσι «άλλης φυλής» αλλά ότι τα νέα παπούτσια θα τα φορούσε ένα μικρό κορίτσι. Ο άνθρωπος αυτός έδειξε ευαισθησία απέναντι στον συνάνθρωπο, ενώ κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο την ευαισθησία αυτή.

http://agrinioreport.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: