Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο Καινούργιο κάλεσε τους αγρότες να ξεσηκωθούν

Κακώς σταμάτησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις
Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καινουργίου επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.Ο κ Λαφαζάνης μετέβη στο Καινούργιο στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στο Αγρίνιο.

Τον κ.Λαφαζάνη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καινουργίου Περικλής Παπασάικας ,ενώ στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καινουργίου Νίκος Νικολόπουλος,ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καινουργίου Θανάσης Κούτσικος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Καινουργίου Παντελής Καραθάνος και κάτοικοι του Καινουργίου.

Τον κο Λαφαζάνη συνόδευσαν μεταξύ άλλων μέλη της ΛΑ.Ε Αγρινίου και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αιτ/νιας Θανάσης Γαλατάς.



Ο κ.Παπασάικας κατά το καλωσόρισμα ενημέρωσε ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός του Καινουργίου μετράει περίπου 100 χρόνια ζωής,καθώς ιδρύθηκε το 1919 και ότι τα τελευταία χρόνια μετά το ξήλωμα της καλλιέργειας καπνού από την Αιτ/νια υπολειτουργούσε,όμως πλέον διαγράφει ανοδική πορεία με το εμπόριο της επιτραπέζιας ελιάς ως την βασική μορφή εκμετάλλευσης.

Επίσης εξέφρασε την απογοήτευση του για την Κυβερνητική Πολιτική καθώς άλλα περίμεναν οι Έλληνες πέρυσι με την αλλαγή της Κυβέρνησης.



Ο κ.Λαφαζάνης με την σειρά του ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το Καινούργιο,και τόνισε ότι τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-ΑΝ.ΕΛ είναι ή εξόντωση του Έλληνα Αγρότη.

Υπενθύμισε τα υπό συζήτηση μέτρα  που προωθούνται τα οποία "τελειώνουν τον μικρομεσαίο αγρότη"
Τα μέτρα πρέπει να παρθούν όλα πίσω ,να ακυρωθούν τα μνημόνια ,η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη και να πάει σε δικό της νόμισμα.
Χαρακτηριστικά τόνισε ότι δύο είναι τα βήματα:
1)Η έξοδος από την ευρωζώνη και 
2)Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Χώρας

Μεγάλο πλήγμα για τους αγρότες ήταν το τεράστιο σκάνδαλο με το δόσιμο της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς ,η όποια πλέον μόνο αγροτική υπόσταση δεν έχει,καθώς οι πόρτες είναι κλειστές για τους αγρότες,ενώ σε περίπτωση έγκρισης κάποιου δανείου το επιτόκιο είναι ληστρικό με διψήφιο νούμερο.

Μεταξύ άλλων κάλεσε σε ξεσηκωμό των αγροτών και η γνώμη του είναι ότι κακώς σταμάτησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του προσφυγικού το οποίο χαρακτήρισε "Προσφυγικό Μνημόνιο"που είναι μείζον θέμα για την χώρα καθώς πάνε να μετατρέψουν την Ελλάδα στρατόπεδο προσφύγων δημιουργώντας μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση,ανέφερε ότι επίσης υπάρχει και Ελληνικό προσφυγικό ζήτημα αφού όλο και περισσότεροι Έλληνες νέοι(τα καλύτερα μυαλά) πάνε σε άλλες χώρες.

Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά την Εθνική και την Λαϊκή της Κυριαρχία.
Δεν είναι δυνατόν να έρχονται ως αφεντικά οι υπάλληλοι των υπαλλήλων των Δανειστών και να διατάζουν ως Αφεντικά των Ελλήνων.





Σε ερώτηση παρευρισκόμενου για τις επιπτώσεις μιας στάσης πληρωμών απέναντι στους Δανειστές και έξοδο από την Ευρωζώνη,απάντησε ότι:

Τα μεγάλα αγκάθια  για την χώρα είναι δύο,το Δημόσιο χρέος και το Ιδιωτικό χρέος,όλοι χρωστάνε σε όλους,και με δανεικά γίνεται ο κύκλος.

Πρέπει να σταματήσει η πληρωμή του χρέους και να απαιτηθεί η διαγραφή όπως έχει γίνει και με άλλες χώρες στο παρελθόν λόγω μη επιβίωσης του Ελληνικού Λαού.Στα δάνεια προβλέπεται ο κίνδυνος της αδυναμίας να αποπληρωθεί από τον λήπτη  ειδικά όταν τίθεται θέμα επιβίωσης,πόσο μάλιστα ενός ολόκληρου Έθνους.

Η ΛΑ.Ε δεν αναγνωρίζει το χρέος,ο λαός να μην φοβάται τις συνέπειες της εξόδου από την Ευρωζώνη και της στάσης πληρωμής του χρέους καθώς  προβλέπονται οι αδυναμίες στις δανειακές συμβάσεις.

Να βγει μια κυβέρνηση που θα απαιτήσει την διαγραφή του χρέους ,θα διεκδικήσει το αναγνωρισμένο χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα και αν θέλουν να πληρωθεί το (Ελληνικό χρέος)χρέος σε Ελληνικό νόμισμα.

Όποιος φοβάται, χάνει και παραμένει ραγιάς,το έχει γράψει πολλές φορές η ιστορία.
Στο τέλος ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.
Ν.Ρ-kainourgiopress



Δεν υπάρχουν σχόλια: