Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Σήμερα στον ανακριτή οι συλληφθέντες στο Μεσολόγγι


Σαν βόμβα έσκασε χτες στο Μεσολόγγι η είδηση πως ένας πρώην δήμαρχος συνελήφθη, όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να είναι έτοιμος να μεταφέρει παρανόμως μετανάστες στην Ιταλία με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα ως μέλη κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών,μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Αερολέσχης Μεσολογγίου και πρώην δήμαρχος της πόλης, άλλος ένας πιλότος συγγενής του, ένας επιχειρηματίας και δυο Κουρδοσύριοι,μαζί με τους επτά ιρακινούς μετανάστες που προσπαθούσαν να ταξιδέψουν παράνομα με το αεροπλάνο για την Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγελία έγινε στο Αλλοδαπών Πατρών και οι παρακολουθήσεις χρονολογούνται από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία για παράνομη διακίνηση μεταναστών θα οδηγηθούν σήμερα στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Οι αστυνομικές υπηρεσίας της Ασφαλείας Αθηνών αξιοποιώντας πληροφορίες και με τη βοήθεια του κοριού της ΕΥΠ, είχαν συλλέξει στοιχεία και σύμφωνα με πληροφορίες έπιασαν τα δύο άτομα την ώρα που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο όπου υπήρχαν επτά Ιρακινοί μετανάστες, που ετοιμάζονταν να μεταφερθούν στην Ιταλία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, ενώ οι αστυνομικοί με τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού ερεύνησαν και τα σπίτια των συλληφθέντων.

Το αεροσκάφος με το οποίο φέρεται πως θα γινόταν η διακίνηση φυλάσσεται προκειμένου να κατασχεθεί.

Η είδηση έχει πέσει σαν βόμβα στην πόλη του Μεσολογγίου καθώς οι δυο εκ των συλληφθέντων είναι πολύ γνωστά πρόσωπα στην κοινωνία και όχι μόνο την τοπική,ο ένας μάλιστα έχει διατελέσει στο κορυφαίο αξίωμα της τοπικής αυτοδιοίκησης και χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από τους συμπολίτες τους.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας για να αρχίσει να ξετυλίγεται δια των αρμοδίων αρχών το κουβάρι της υπόθεσης,ώστε να διευκρινιστεί ο βαθμός εμπλοκής του πρώην δημάρχου αλλά και των υπολοίπων που φέρονται να συμμετείχαν στην παράνομη διακίνηση των μεταναστών.

Πληροφορίες του CNN Greece και της Μίνας Καραμήτρου 

Ο συλληφθείς προέδρος της Αερολέσχης Μεσολογγίου και πρώην δήμαρχος της πόλης, μαζί με τους συνεργάτες του προετοίμαζαν τη μεταφορά με αεροπλάνο της αερολέσχης επτά Ιρακινών μεταναστών (ανάμεσά τους τρία παιδιά) στην Ιταλία έναντι αμοιβής ύψους 30.000 ευρώ.

Συνολικά έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, τα οποία είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση. Τους έπαιρναν από Αθήνα με αυτοκίνητο για Μεσολόγγι και από εκεί με αεροπλάνα έφευγαν για Ιταλία.

Ο αρχηγός που συντόνιζε την επιχείρηση ήταν αλλοδαπός κουρδικής καταγωγής, ενώ ένας ακόμη αλλοδαπός κουρδικής επίσης καταγωγής τους μετέφερε με αυτοκίνητα στο Μεσολόγγι. Ο πρόεδρος της αερολέσχης και ο ξάδερφός του που είναι πιλότος, τους μετέφερε αεροπορικώς.

Συνελήφθη και ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Μεσολόγγι, καθώς σε αυτήν τους άφηναν μέχρι να τους πάρει το αεροπλάνο. Το έκαναν αυτό για 6 μήνες και οι ιρακινοί είπαν στους αστυνομικούς ότι όλο αυτό το σχέδιο ήταν οργανωμένο από την ώρα που ξεκίνησαν από την Τουρκία.

http://www.cnn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: