Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Aδίστακτος 19χρονος έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή αστυνομικών

Ακόμα ένα περιστατικό εγκληματικότητας με πρωταγωνιστές Ρομά στο Αγρίνιο

Άκρως επικίνδυνη για τη ζωή αστυνομικών υπήρξε η αντίδραση 19χρονου Ρομά την περασμένη νύχτα στο Αγρίνιο.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα σημειώθηκε εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Εκεί αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν έλεγχο σε όχημα. Έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει το αγροτικό του στο οποίο επέβαιναν οκτώ Ρομά, οδηγός , συνοδηγός και έξι στην καρότσα.

Ο οδηγός αρχικά έδειξε πρόθεση συμμόρφωσης στο σήμα των αστυνομικών αλλά εν συνεχεία γκάζωσε κινούμενος εναντίον του δικυκλιστή της ομάδας ΔΙΑΣ που του έκλεινε τον δρόμο. Ο αστυνομικός απέφυγε τη σύγκρουση την τελευταία στιγμή αλλά ο 19χρονος Ρομά αδίστακτος με την όπισθεν επιχείρησε να χτυπήσει και τον δικυκλιστή της ΔΙΑΣ που βρισκόταν πίσω του ο οποίος επίσης αναγκάστηκε σε ελιγμό για να αποφύγει τον τραυματισμό.

Εν συνεχεία οι Ρομά διέφυγαν για τον οικισμό τους καθώς οι αστυνομικοί επέλεξαν άλλη τακτική. Έχοντας τα στοιχεία του νεαρού οδηγού προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα σε νομότυπη επιχείρηση στον καταυλισμό των Άη Βασιλιώτικων όπου τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και απόπειρα πρόκλησης επικινδύνων σωματικών βλαβών και πλέον αναμένεται να παρουσιαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: