Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Η συνέντευξη τύπου του Π. Λαφαζάνη και η επίσκεψη στο Δημαρχείο Αγρινίου (φωτό & βίντεο)


Την πόλη του Αγρινίου επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος παρέθεσε συνέντευξη τύπου για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο πρώην κτήριο της Τράπεζας Ελλάδας και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αγρινίου.
20160311_142323Ο κ. Λαφαζάνης αρχικά έκανε μια μικρή εισαγωγή αναφερόμενος κυρίως στα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα με τη μαζική εισροή προσφύγων όπως επίσης και στις θέσεις του κόμματος για την έξοδο από την Ευρωζώνη. Ύστερα απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. 
20160311_133803Τα σημαντικότερα σημεία τα οποία έθιξε ο κ. Λαφαζάνης ήταν τα ακόλουθα:
«Ο Τσίπρας πήγε στη Σύνοδο Κορυφής κι αντί να απαιτήσει το άνοιγμα των συνόρων σιώπησε, αναφορικά με το τόσο σημαντικό θέμα της προσφυγικής κρίσης. Επέστρεψε από τη Σύνοδο και είπε ψέμματα. Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση γιατί στο συμβούλιο αρχηγών δε λέει τίποτα για την πτώση των τειχών και των ανοικτών συνόρων. Υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και τώρα στη νέα σύνοδο να ζητήσει η Ελλάδα άνοιγμα των συνόρων με κυρώσεις για όλους όσοι παραβιάζουν τα ανοιχτά αυτά σύνορα. Η Ελλάδα δεν πρέπει δίπλα στην οικονομική κρίση να προσθέσει και μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση. Προωθείται ένα νέο μνημόνιο με τη Τουρκία που θέλει να επιβάλει τις δικές της απαράδεκτες διεκδικήσεις».
20160311_133512Αναφορικά με τα νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό-Αγροτικό-Φορολογικό ο κ. Λαφαζάνης είπε:
«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω όλο το πακέτο μέτρων για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό γιατί αυτά σημαίνουν την εξόντωση του ελληνικού λαού. Θα δώσουμε μάχη στην πρώτη γραμμή για να μην περάσει το πακέτο αυτό. Κι αν τυχόν όμως περάσει θα δώσουμε μάχη για να μην εφαρμοστεί στην πράξη. Η αποτροπή του απαράδεκτου πακέτου μέτρων μπορεί να γίνει με μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση. Με έναν αναβαθμισμένο λαϊκό αγώνα, με συνεργασία της αγροτιάς, που θα είναι ουσιαστικός και δυναμικός ώστε να αποτρέψει την κυβέρνηση από το να κάνει το βήμα της ψήφισης. Μητσοτάκης και Τσίπρας απειλούν μέσω της ένδειας και θέλουν να ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο χωρίς όμως να λένε τι μέτρα θέλουν αυτοί να παρθούν».
20160311_135600Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε ξανά στο θέμα των προσφύγων λέγοντας τα ακόλουθα:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύει υποκρισία και ανευθυνότητά με την πολιτική της. Η Ελλάδα δε μπορεί να μετατρέπεται σε στρατόπεδο προσφύγων και να μας λένε πως θα αλλάξει η κατάσταση με τα «30 αργύρια της προδοσίας». Η εικόνες της Ειδομένης είναι εικόνες ντροπής και δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει το όλο ζήτημα.  Πρόκειται για μια καταθλιπτική κατάσταση και για αυτή ευθύνονται η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση καθώς δεν αντέδρασε σθεναρά στο κλείσιμο των προσφύγων».
20160311_134149Για τις θέσεις της ΛΑ.Ε σχετικά με την έξοδο από το ευρώ ο πρόεδρος του κόμματος σημείωσε:
«Η δική μας στάση καθορίζεται από συνέπεια στο χρόνο. Είχαμε σίγουρα διαφωνίες στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες υπάρχουν πολύ καιρό. Λέγαμε εξ” αρχής πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να θέσει στο τραπέζι την εναλλακτική λύση της εξόδου από την Ευρωζώνη. Στις 20 Φλεβάρη υπεγράφη μια συμφωνία με την οποία εμείς διαφωνήσαμε και για την οποία καταθέσαμε καταγγελτικό κείμενο. Η συμφωνία αυτή δεν ήρθε στην ελληνική βουλή για κύρωση. Παλέψαμε και μετά τη συμφωνία και μάλιστα μέχρι το τέλος για να αποτρέψουμε το να πάει η κυβέρνηση στο μείζον κακό για τη χώρα, την υπογραφή ενός μνημονίου. Είμαστε απόλυτα κατηγορηματικοί πως η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, μία θέση την οποία πρεσβεύουμε πολλά χρόνια τώρα. Η θέση μας δεν έχει κάποια σχέση με την αντίστοιχη του ΚΚΕ. Ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό συνέχεια για την βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από το εθνικό νόμισμα».
20160311_134147Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε εκτενέστερα στο Αγροτικό λέγοντας πως είχε ζωντανή συνομιλία με τους αγρότες στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καινούργιου, τον οποίο και επισκέφτηκε νωρίτερα μέσα στη μέρα. «Θεωρούμε ότι ο αγρότης πρέπει να επιβιώσει στο χωράφι και πρέπει να προασπιστούν τα δικαιώματα του», πρόσθεσε.
«Το προσφυγικό κύμα έχει άλλες αιτίες και βλέπουμε σε καθημερινή βάση  γιατί η Ελλάδα γίνεται προσφυγικό γκέτο. Δε θα επιδείξουμε καμία ανοχή απέναντι στην κυβέρνηση για όλο αυτό το έκτρωμα κι έχει ευθύνες και για την προσφυγική κρίση και για το ασφαλιστικό – αγροτικό. Εντός των επόμενων εβδομάδων θα είναι έτοιμες και οι προτάσεις της ΛΑΕ για την επικείμενη πανελλαδική ιδρυτική συνδιάσκεψη. Η αριστερά που θέλει να πετύχει τους επίδοξους στόχους της πρέπει να επανιδρυθεί πολιτικά και προγραμματικά».
Κατηγορηματικός ήταν και στο θέμα της εκτροπής του ποταμού Αχελώου λέγοντας πως η ΛΑ. Ε. είναι κατά της εκτροπής του Αχελώου και είναι ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν άμεσα και θα υπάρξει οριστική θέση.
Δήμητρα Νταγιάντα
Η Επίσκεψη στο Δημαρχείο Αγρινίου
Μετά την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του κ. Λαφαζάνη, ακολούθησε ολιγόλεπτη επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Ενότητας στο Δημαρχείο Αγρινίου.
20160311_144552
Εκεί τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου και οι δυο άντρες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
20160311_144501Ο κ. Παπαναστασίου μίλησε για τοπικά θέματα ξεκινώντας από το θέμα του Νοσοκομείου. Ο Δήμαρχος Αγρινίου μίλησε για τα πολλά προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.
 Ο κ. Λαφαζάνης με τη σειρά του έδωσε τις ευχές του για ο, τι καλύτερο για το Δήμο ιδιαίτερα τώρα που «διανύουμε μια κρίσιμη εποχή». Είπε επίσης ότι η χώρα δοκιμάζεται σε πολλούς τομείς και πλέον έρχεται να προστεθεί και το θέμα των προσφύγων κατηγορώντας την Ευρώπη για το κλείσιμο των συνόρων.
20160311_144356
Ο κ Παπαναστασίου έθιξε και το θέμα της μεγάλης ανεργίας στο Δήμο Αγρινίου αλλά και το έντονο φαινόμενο της αποαγροτικοποίησης η οποία προσπάθησε να μετριαστεί μέσα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου. «Προσπαθούμε να ανοίγουμε τις συνεργασίες μας για ένα γενικότερο καλό», σημείωσε ο κ Παπαναστασίου.
20160311_144533
20160311_144815
20160311_145047
Δήμητρα Νταγιάντα

Δεν υπάρχουν σχόλια: