Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Μετράει τις «πληγές» του το νοσοκομείο Αγρινίου

Τρέχουν και δεν φτάνουν διοίκηση και 6η ΥΠΕ για να καλύψουν τα κενά πριν να είναι πολύ αργά…

Η επικουρικός καρδιολόγος «έριξε πόρτα», ενώ αποχωρεί γιατρός και από την Παθολογική Κλινική!

Το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο δέχεται το πολύπαθο νοσοκομείο Αγρινίου.

Δεν φτάνουν τα γνωστά προβλήματα με την λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής, έρχονται να προστεθούν αναπάντεχες εξελίξεις αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό κι’ άλλων νευραλγικών κλινικών του νοσηλευτικού ιδρύματος, που αναμένεται να δημιουργήσουν νέα προβλήματα στην λειτουργία σημαντικών τμημάτων και κατ’ επέκταση αφάνταστη ταλαιπωρία σε εκατοντάδες ασθενείς, η ζωή των οποίων τίθεται σε κίνδυνο.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Προ ημερών η 6η υγειονομική περιφέρεια (ΥΠΕ) είχε ανακοινώσει την πρόσληψη μιας επικουρικού καρδιολόγου γιατρού, η οποία θα στελέχωνε την εδώ και καιρό ελλειμματική από προσωπικό κλινική του ιδρύματος. Μάλιστα το θέμα είχε δημοσιεύσει προ ημερών η «Σ».

Την τελευταία στιγμή όμως και λίγο πριν την έλευση της, υπήρξε αλλαγή πλεύσης από την πλευρά της, καθώς τελικά δεν δέχθηκε να υπηρετήσει στην κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης, παρά την αρχική της επιθυμία.

Άγνωστο γιατί, αλλά η επικουρικός καρδιολόγος προτίμησε άλλη επαγγελματική πρόταση, με αποτέλεσμα τώρα η 6η ΥΠΕ να αρχίσει από την αρχή την αναζήτηση ενός ακόμα επικουρικού γιατρού για την καρδιολογική.

Βάση της προβλεπόμενης διαδικασίας η 6η ΥΠΕ θα πρέπει να αναζητήσει άλλον γιατρό από την λίστα των επικουρικών, αν βέβαια επιθυμεί αυτός ή αυτή που θα επιλεγεί, να υπηρετήσει στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Χάσιμο πολύτιμου χρόνου δηλαδή, μιας και χρειάζεται αρκετή δόση τύχης για να… «πετύχεις» γιατρό που θα θελήσει να έρθει στο Αγρίνιο. Εξάλλου και η επικουρικός αρχικά δέχθηκε αλλά στη συνέχεια αναθεώρησε τα πλάνα της.

Από’ κει κι’ έπειτα, σοβαρά προβλήματα για την λειτουργία και της Παθολογικής Κλινικής βρίσκονται προ των πυλών. 
Σύμφωνά με ασφαλείας πληροφορίες της «Σ» επιμελητής γιατρός ενημέρωσε Διοίκηση και 6η ΥΠΕ ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποχωρήσει από την κλινική όπου εδώ και πολλά χρόνια εργάζεται, επιλέγοντας νοσηλευτική μονάδα της Αττικής.

Η είδηση αυτή έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους κόλπους των διοικούντων την υγεία στην περιοχή, καθώς η επερχόμενη αποχώρηση της εν λόγω γιατρού, θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία της παθολογικής. Κι’ αυτό γιατί πλέον οι γιατροί θα ανέρχονται συνολικά στους τέσσερις, ενώ ολοκληρώνεται και η θητεία των ειδικευόμενων.

Όπως λοιπόν γίνεται εύκολα αντιληπτό, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η παθολογική κλινική του νοσοκομείο θα χτυπήσει κόκκινο και θα απαιτηθεί η προσθήκη γιατρών ώστε να μην τιναχτεί στον αέρα η λειτουργία της.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το σκηνικό στις πλέον νευραλγικές κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης, με τους ασθενείς να πληρώνουν για μία ακόμη φορά το μάρμαρο της κατάρρευσης της δημόσιας υγείας. Και μη χειρότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: