Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου

Εγκρίθηκε η μελέτη σκοπιμότητας προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ – Τι περιλαμβάνει

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαδικασίες αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου, λίγες μόλις ημέρες μετά την γενική συνέλευση που είχαν συγκαλέσει οι κάτοικοι της περιοχής,
η οποία είχε διεξαχθεί παρουσία του Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Μίλτου Ζαμπάρα και του Διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρη Μιχάλη. 

Από τότε, το Υπουργείο Υγείας δείχνει να διατηρεί στο προσκήνιο το θέμα, καθώς όπως πληροφορήθηκε η «Σ» με απόφαση που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εγκρίθηκε η μελέτη σκοπιμότητας για ένταξη των εργασιών στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ.

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν την λειτουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου και την μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου, όπως εξάλλου είχε ανακοινωθεί από την πρώτη στιγμή.

Αυτό είναι το ένα σκέλος καθώς υπάρχει και το δεύτερο που περιλαμβάνει την πλήρη μεταφορά των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ και της σχολής νοσηλευτών του νοσοκομείου. Εδώ γίνεται προσπάθεια για την εξοικονόμηση κόστους και σε συνεννόηση της Διοίκησης του νοσοκομείου και του Δήμου Αγρινίου, να γίνει εκτίμηση του κόστους των εργασιών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των εργασιών δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Έτσι λοιπόν, αν όλα πάνε καλά, η πολυπόθητη αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου θα λάβει σάρκα και οστά.

«Οι διαδικασίες προχωρούν. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Οι πρόσφατες εξαγγελίες μας κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης θα υλοποιηθούν» ανέφερε στη «Σ» ο Αγρινιώτης Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μίλτος Ζαμπάρας. Οψόμεθα…

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: