Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Το Σαββατοκύριακο το 3ο Φεστιβάλ Υγείας στην πλαζ ΕΟΤ


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τους φορείς «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ», «ΕΛ.Ε.Α.Ν.Α.», Ε.Ε.Π.Σ.Κ, την Εταιρεία «Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου Α.Ε. , την Ένωση Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ» και
το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων οργανώνουν το Σάββατο 9 Ιουνίου και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 το 3ο Φεστιβάλ Υγείας στην πλαζ ΕΟΤ, στην Πάτρα, με τη συμμετοχή σωματείων και συλλόγων της Δ. Ελλάδας.

Στόχος του Φεστιβάλ Υγείας είναι η ενημέρωση των πολιτών για τις χρόνιες νόσους, τις εξελίξεις και προοπτικές που σχετίζονται με την πρόληψη, την έγκαιρη αντιμετώπιση και τη θεραπεία αυτών. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε όσους επιθυμούν.

Σκοπός όλων των δρωμένων του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια πνεύματος ενότητας και αλληλεγγύης, θέτοντας την Υγεία στο επίκεντρο μιας κοινωνίας ενεργών χρήσιμων πολιτών. , όπως, επίσης, η προσέγγιση και η ευαισθητοποίηση νέων εθελοντών από φορείς που κινητοποιούνται γύρω από την εθελοντική προσφορά.

Καθ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα υπάρξουν πολλαπλές δράσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα τόσο για τα μικρά παιδιά, όσο και για τους ενήλικες.

Καινοτομία του φετινού φεστιβάλ είναι το επίσημο μπλουζάκι “Healthy Me – Healthy You” το οποίο καλούνται οι πολίτες, που συνειδητά θα το προμηθευτούν, να το χρησιμοποιούν, κάνοντας με αυτό τον τρόπο γνωστό στον κοινωνικό περίγυρο, ότι -όποιος το φορά- αναγνωρίζεται ως ένα μέλος της κοινωνίας πρόθυμο να προσφέρει τη βοήθειά του σε έναν ασθενή συνάνθρωπο. Το μπλουζάκι θα διατίθεται στον χώρο του φεστιβάλ στην ενδεικτική τιμή των 5€ υπέρ της στήριξης της δραστηριότητας των διοργανωτριών συλλογικοτήτων.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20:00 στον χώρο της πλαζ.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων



Δεν υπάρχουν σχόλια: