Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Πάτρα: Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε αλλοδαπό που "ψάρεψε" ανήλικη στο Facebook και την εκβίαζε


Βαρύς έπεσε χθες ο πέλεκυς της δικαιοσύνης εναντίον ενός αλλοδαπού, κατοίκου γειτονικού νομού, που είχε αποσπάσει γυμνές φωτογραφίες από μια 11χρονη, μέσω της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης φέισμπουκ, ενώ στο κινητό του τηλέφωνο, βρέθηκαν αποθηκευμένες δεκάδες ακόμα φωτογραφίες 22 ανήλικων κοριτσιών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της πορνογραφίας ανηλίκων και της απόπειρας προσέλκυσης ανηλίκων κάτω των 15 ετών, με σκοπό τη διάπραξη αδικημάτων σε σχέση με την γενετήσια αξιοπρέπεια μέσω του διαδικτύου.

Καταδικάστηκε για την πρώτη πράξη σε κάθειρξη δέκα ετών και χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ ενώ για την δεύτερη πράξη, σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ. Ακόμα, το δικαστήριο του αφαίρεσε τα πολιτικά δικαιώματα για δύο χρόνια και αποφάσισε την απέλασή του και την απαγόρευση εισόδου του στη χώρα για δέκα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι με πρόταση της εισαγγελέως, ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε από την τρίτη κατηγορία που αφορούσε την εξώθηση ανηλίκου σε συμμετοχή πορνογραφικών παραστάσεων, με εξαναγκασμό ή απειλή, με σκοπό την οργανωμένη απευθείας έκθεση αυτών στο διαδίκτυο.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε το 2017, όταν το ανήλικο κορίτσι που μένει με τον πατέρα της σε νησιωτική περιοχή, εκμυστηρεύθηκε στους γονείς της, ότι δεχόταν απειλές και εκβιασμούς από τον κατηγορούμενο, προκειμένου να ενδώσει και να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο κατηγορούμενος εμφανιζόμενος στο φέισμπουκ με ψεύτικο προφίλ, αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη της 11χρονης, ζητούσε επίμονα να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της, μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα της είχε στείλει και αυτός δική του γυμνή φωτογραφία, ενώ ο τρόπος που εκφραζόταν προς αυτήν μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων μέσεντζερ, μόνο εμετικός μπορεί να χαρακτηριστεί.

του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Διαβάστε αναλυτικά στην "Πελοπόννησο" που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: