Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Φωτο και βίντεο από την πανηγυρική άνοδο Παναιτωλικού και Αρίωνα Πτολεμαΐδας στην Α1 χάντμπολ γυναικών


Την άνοδό της στην Α'1 Κατηγορία Χάντμπολ των Γυναικών πήραν οι ομάδες του Αρίωνα Πτολεμαΐδας και του Παναιτωλικού, έπειτα από τους αγώνες μπαράζ που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Κοζάνης το Σαββατοκύριακο.
Με συνολικά δύο νίκες και μία ήττα, η ομάδα της Πτολεμαΐδας κλείνει άκρως επιτυχημένα την φετινή χρονιά. Αφού κέρδισε με την αξία της την άνοδο στα μεγάλα «σαλόνια» του Χάντμπολ!

Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι, ο Αρίων αντιμετώπισε τον Παναιτωλικό και ηττήθηκε με σκορ 28-27, έπειτα από συγκλονιστικό ματς. Από την μία πλευρά ο Αρίων Πτολεμαΐδας ανέβαινε στην Α1 Κατηγορία ακόμα και με ήττα, ενώ από την άλλη ο Παναιτωλικός ήθελε μόνο τη νίκη έστω με ένα γκολ για να κερδίσει και αυτός την άνοδο, πράγμα που επετεύχθη.
Το παιχνίδι κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο, αφού η Σιασου έκανε τεράστια απόκρουση, στην τελευταία επίθεση του Αρίων και χάρισε στην ομάδα της το δεύτερο μαγικό εισιτήριο. 

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν μοναδικές και ίσως να μην περιγράφονται με λόγια, αφού παίχτριες, προπονητές, άνθρωποι της διοίκησης αλλά και φίλαθλοι από το Αγρίνιο ξέσπασαν σε κλάματα, μη μπορώντας να συγκρατήσουν την χαρά τους.
Από την άλλη η ομάδα του Αρίων Πτολεμαΐδας έστησε το δικό της «πάρτι» μέσα στο παρκέ, πανηγυρίζοντας με την σειρά τους αυτή την σπουδαία άνοδο που πέτυχαν έπειτα από μία δύσκολη χρονιά.
Το top-sport.gr βρέθηκε στο κλειστό του ΔΑΚ Κοζάνης και έχει το ρεπορτάζ.
Μπροστά σε περίπου 250 φιλάθλους και των δύο ομάδων, η ομάδα του Αρίων Πτολεμαΐδας αντιμετώπισε τον Παναιτωλικό το βράδυ της Κυριακής.
Από την μία ο Αρίων βρισκότανε με το ένα πόδι στην Α1 Κατηγορία, αφού βολευότανε με ήττα και με ισοπαλία, ενώ ο Παναιτωλικός κυνηγούσε μόνο τη νίκη για να καταφέρει να ακολουθήσει την ομάδα της Πτολεμαΐδας στην επόμενη κατηγορία.
Οι δύο ομάδες της Α2, αναμετρήθηκαν στα ίσα, προσφέροντας αρκετό θέαμα αλλά και αγωνία μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η αναμέτρηση χαρακτηρίστηκε από το πάθος μέσα αλλά και απ’ έξω από το παρκέ, με παίχτριες και κόσμο να ζουν κυριολεκτικά το παιχνίδι.
Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι και το τέλος, με τον Παναιτωλικό να έχει ένα μικρό προβάδισμα από την αρχή. Ο Αρίων Πτολεμαΐδας έβρισκε τον τρόπο να ισοφαρίζει το παιχνίδι, αλλά η ομάδα του Αγρινίου έδειξε πραγματικά σθένος και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 16-14 υπέρ του Παναιτωλικού, με το δεύτερο μέρος να είναι πιο συναρπαστικό.
Στην επανάληψη το σκηνικό έμεινε πανομοιότυπο με τον Παναιτωλικό να κερδίζει με ένα γκολ τα τελευταία 5 λεπτά. Ο Αρίων ισοφάρισε και πάλι το ματς, αλλά δέχτηκε γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τους «κίτρινους» να κάνουν το 28-27. Η τελευταία επίθεση ήταν στα χέρια του Αρίων Πτολεμαΐδας, με την Σιασου να πραγματοποιεί «ηρωική» επέμβαση! Από εκεί και πέρα ακολούθησε πανδαιμόνιο από τις παίχτριες του Παναιτωλικού, ξεσπώντας σε κλάματα χαράς, δείχνοντας την γλυκιά πλευρά του αθλητισμού!
Έτσι το τελικό 28-27 έδωσε και στις δύο ομάδες την άνοδο στην Α1 Κατηγορία, κλείνοντας με άκρως επιτυχημένο τρόπο την φετινή χρονιά.
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-3, 6-6, 9-8, 12-11, 16-14, 18-18, 21-20, 24-22, 25-23, 25-24, 28-27
Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:
Παναιτωλικός: (Ραμμόπουλος) Σιάσου, Αργύρη, Κορομηλά 5, Κολοβού, Δήμου 3, Θεοδώρου, Παυλίδου, Σωτηρίου, Παπαδοπούλου 7, Παύλου 1, Καγκελάρη 2, Κωνσταντινίδου 9, Λουμπαρδιά 1, Αποστολοπούλου.
Αρίων Πτολεμαίδας: (Βακάλης) Πουμπουλίδου, Χατζηϊωάννου 2, Γιώβη 8, Τσερέπη Δημ. 4, Αθανασίου, Εσκιτζή, Αμανατίδου 3, Θεοφυλακτίδου, Μάργαρη, Τσερέτη Δέσπ. 3, Ευσταθιάδου, Πετρίδου, Ζώρου, Τσαναξίδου 2, Νικολαϊδου 4, Παπαδοπούλου 1
Οι πανηγυρισμοί του Αρίων Πτολεμαΐδας:


Οι πανηγυρισμοί του Παναιτωλικού και τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα
Αυτό που διαδραματίστηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν περιγράφεται με λόγια, αφού η τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, Σιάσου απέκρουσε το τελευταίο σουτ από τις παίχτριες του Αρίων Πτολεμαΐδας και χάρισε μοναδικές στιγμές στην ομάδα της.

Τα δάκρυα χαράς έκαναν την εμφάνισή τους απ’ όλους όσους στελεχώνουν την ομάδα, ξεσπώντας σε κλάματα. Το θέαμα ήταν ανατριχιαστικό και ίσως μόνο ο αθλητισμός μπορεί να χαρίσει τέτοιες μοναδικές στιγμές!

Τα λόγια είναι περιττά…

Δείτε το βίντεο:


Δείτε τις φωτογραφίες:
\
Επιμέλεια: Τσαρτσιανίδης Χρήστος  - www.top-sport.gr
Φωτογραφίες:
\
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ κι ΕΔΩ
Επιμέλεια: Τσαρτσιανίδης Χρήστος - www.top-sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: