Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 1-1 σε ματς γκραν – γκινιόλ (φωτο)


Το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο πέντε στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, ήταν για τον Παναιτωλικό μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πετύχει τη νίκη που θα  του εξασφάλιζε  και μαθηματικά την παραμονή, σε ένα παιχνίδι όπου ο Μάκης Χάβος βρισκόταν αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα η οποία καιγόταν για βαθμούς προκειμένου να μην μπλέξει περισσότερο σε μπελάδες.
Συν τοις άλλοις ο Παναιτωλικός ήθελε τη νίκη και για να πάρει την άτυπη ρεβάνς της βαριάς ήττας του πρώτου γύρου στην έδρα της αντίπαλης ομάδας όπου οι αγρινιώτες είχαν ηττηθεί με 4-1.
Η συμμετοχή του Βασιλούδη στο αρχικό σχήμα ήταν αν μη τι άλλο μια μίνι έκπληξη από πλευράς προπονητή του Παναιτωλικού ενώ στις υπόλοιπες θέσεις της αρχικής ενδεκάδας υπήρχαν κάποιες επιπλέον διαφοροποιήσεις σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι στη Λάρισα με τον κόουτς των αγρινιωτών να εμπιστεύεται πάντως για ένα ακόμη παιχνίδι τον Παπαδόπουλο στην ενδεκάδα αντί του πρώτου σκόρερ της ομάδας Μαρκόβσκι που έμεινε στον πάγκο.
Δυνατά ξεκίνησαν και οι δυο ομάδες το παιχνίδι ψάχνοντας το πρώτο γκολ. Ο Παναιτωλικός όμως ήταν εκείνος που ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη αξιόλογη στιγμή του αγώνα με τον Ρέι να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του (η μπάλα βρίσκει και στο κεφάλι του Ιωαννίδη και αλλάζει πορεία) βάζοντας μπροστά τους γηπεδούχους (4’).
Αν και κανείς θα περίμενε το γρήγορο γκολ να ανοίξει ακόμη περισσότερο το ρυθμό του αγώνα, εν τούτοις στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου εκείνο που παρακολουθήσαμε ήταν ένα παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες στο χώρου του κέντρου και τις δύο ομάδες να εξουδετερώνουν ουσιαστικά η μία την άλλη. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η έλλειψη φάσεων στο ματς με τον Παναιτωλικό να μη μπορεί να απειλήσει και τον Αστέρα να απειλεί κυρίως από στημένες φάσεις έχοντας δυο καλές στιγμές (25’ Ιωαννίδης, 39΄Τσουκαλάς).
Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Παναιτωλικό προηγούμενο στο σκορ χάρις στο χτύπημα φάουλ του Ρέι  και το δεύτερο μέρος αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και ο Αστέρας καλούταν να ρισκάρει ακόμη περισσότερο προκειμένου να βρει το γκολ και τον Παναιτωλικό να θέλει να εκμεταλλευτεί τους χώρους που θα έβρισκε στην άμυνα των φιλοξενουμένων.
55
Δυνατά
 μπήκε η ομάδα του Αστέρα στην επανάληψη ψάχνοντας νωρίς το γκολ της ισοφάρισης. Ο Παναιτωλικός εκείνο που κοιτούσε πρωτίστως ήταν να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ ενώ επιθετικά δε μπορούσε να βρει τις λύσεις για να πετύχει και δεύτερο τέρμα.
Οι παίκτες της Τρίπολης έδειχναν πιο αποφασισμένοι και δημιουργό κυρίως τον Μάσα άρχισαν να απειλούν την εστία του Κυριακίδη.
Ο πορτιέρο του Παναιτωλικού έπιασε… δουλειά στο 60’ αποσοβώντας με εντυπωσιακή απόκρουση το 1-1 στην κεφαλιά του Ιγκλέσιας ενώ έξι λεπτά μετά ο «άγιος» Δημήτρης των αγρινιωτών απογειώθηκε στο «γάμα» λέγοντας ξανά όχι στο φάουλ του  Μάσα.
Σε αυτό το διάστημα η μοναδική φορά που απείλησε ο Παναιτωλικός ήταν με μια ωραία προσπάθεια αλλά κακό τελείωμα του Ρέι (68’) και ένα λεπτό αργότερα ο Αστέρας ισοφάρισε με  φάουλ του Μάσα (που αυτή τη φορά νίκησε τον Κυριακίδη) σε μια φάση πάντως που ο διαιτητής Μπλάνας αφού στην αρχή άφησε το πλεονέκτημα υπέρ του Αστέρα (και τη φάση να εξελίσσεται με άστοχο σουτ), στη συνέχεια γύρισε τη φάση πίσω καταλογίζοντας το φάουλ.
51Αναμφίβολα ήταν ένα γκολ που βάσει εικόνας των δύο ομάδων στο τερέν δικαιούταν η ομάδα της Τρίπολης και από εκεί και πέρα το ματς εξελίχθηκε σε… ροντέο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το νικητήριο γκολ.
Ο Κυριακίδης αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει δυο ακόμη σωτήριες επεμβάσεις (82’, 90’) για να κρατήσει το 1-1 αλλά τη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Παπάζογλου όταν από πολύ κοντά αστόχησε με κεφαλιά, μόνος απέναντι στο τέρμα.
Το τελικό 1-1 μάλλον δεν άφησε ικανοποιημένη καμιά από τις δύο ομάδες που η καθεμιά έχει τους λόγους της να λέει ότι δικαιούταν τη νίκη, σίγουρα όμως το δεύτερο μέρος, ικανοποίησε τους 3.500 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στο παιχνίδι.
60Ατομικά μακράν ο καλύτερος του Παναιτωλικού ήταν ο Κυριακίδης ενώ εξαιρετική ήταν και η παρουσία του σκόρερ Ρέι, σε ένα ματς όπου έκανε την επανεμφάνισή του ο Παπάζογλου μετά από μακρά απουσία, δεχόμενος το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.
Πολλές κάρτες από τον διαιτητή κ. Μπλάνα που προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες στο παιχνίδι, στο πρώτο μέρος όμως λειτούργησε με δυο μέτρα και δυο σταθμά όσον αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο και εις βάρος του Παναιτωλικού.
Συνθέσεις:
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας (65’ Παπάζογλου), Κούσας, Τσοκάνης (κιτρ.), Ροντρίγκες (κιτρ.), Μπράβο (κιτρ.), Πάουλο (κιτρ.), Ρέι (κιτρ.), Λόπες, Βασιλούδης (55’ Μάκος), Παπαδόπουλος (73’ Μαρκόβσκι)
Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Γιαννούλης (κιτρ.), Μπέρτος (κιτρ.), Γκαϊντούτσικ (46’ Τριανταφυλλόπουλος κιτρ.), Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας (70’ Χαμντανί), Μάσα, Φαρίνια (κιτρ. 75’ Τσιλιανίδης κιτρ.), Ιωαννίδης (κιτρ.), Μανιάς
Π.Κ.
7885848382818079
61626364656667
39
38
37
36
41
42
43
49
45
από http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: