Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Πράσινο φως για έργα και δράσεις 160 εκατ. ευρώ σε Πάτρα και Αγρίνιο


Μετά το «πράσινο φως» που έδωσε η κυβέρνηση -με την υπογραφή και δημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων σε ΦΕΚ- οι δύο δήμαρχοι Πατρών (Κώστας Πελετίδης) και Αγρινίου (Γιώργος Παπαναστασίου), καλούνται να ανασκουμπωθούν από σήμερα ξεκινώντας την υλοποίηση δράσεων κοντά στα 160 εκατ. ευρώ σε έργα αστικών αναπλάσεων και άλλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις.

Τα προγράμματα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) για τους δύο μεγαλύτερους δήμους της Δυικής Ελλάδας των 159,8 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 64,9 εκατ. ευρώ από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014 - 2020» της Περιφέρειας που από χθες, με απόφαση του Απόστολου Κατσιφάρα, θα δέχεται και υλοποιεί τις προτάσεις που ήδη έχουν εγκριθεί στα πλαίσια των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων

«Ανοίγουμε την πρόσκληση ώστε οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τα έργα που θα γίνουν και γρήγορα να προχωρήσουμε όλες τις διαδικασίες. Είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, τόσο για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, όσο και για να αναπτύξουμε την ίδια την αστική περιοχή», υπογράμμισε χθες ο Περιφερειάρχης , αναφερόμενος σε μια μεγάλη «αναπτυξιακή ευκαιρία» για τους δύο δήμους.

Αφήνοντας πίσω αντιπαραθέσεις και πολιτικές διενέξεις του παρελθόντος με δημάρχους και τοπικές αρχές, μέσω των ΒΑΑ σε Πάτρα και Αγρίνιο, ο Περιφερειάρχης δήλωσε χθες ότι «θα συνεργάζεται στενά με όλους τους Δήμους και θα συνεχίσει να τους εμπιστεύεται», καλώντας να υποβάλλουν γρήγορα τις προτάσεις και ζητώντας παράλληλα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να προχωρήσουν στην άμεση αξιολόγησή τους.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
=>Το Σχέδιο ΒΑΑ του Δήμου Πατρέων, είναι συνολικού προϋπολογισμού 89 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών τοπικών επιχειρήσεων, Υποδομές Αποχέτευσης Λυμάτων, την Αποκατάσταση του Θεάτρου «ΑΠΟΛΛΩΝ» και του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης και την Ενεργειακή Αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, με Ψηφιοποίηση των Συλλογών της. Επίσης, σε επίπεδο συνοικίας, προχωρά στην ανάπλαση της Περιοχής Camping και Έλους Αγυιάς, σε παρεμβάσεις Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης στο Ιστορικό Κέντρο Πάτρας, την περιοχή Ζαρουχλεΐκων και τις νότιες συνοικίες.
=>Το ΒΒΑ Αγρινίου είναι προϋπολογισμού 70,8 εκατ. ευρώ

Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: