Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Αποστολάκης: «Θεσμικό ατόπημα η παρέμβαση Παπαναστασίου» - Τι απαντάει ο Δήμαρχος Αγρινίου


Με λύπη μου πραγματικά διάβασα τις δηλώσεις του Δημάρχου Αγρινίου και προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας (πρώην υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Υποψηφίου Βουλευτή Νομού Αιτωλοακαρνανίας –προέδρου του ΤΕΕ) ο οποίος είπε «Είναι αδιανόητο την στιγμή που υστερούμε σε βασικές υποδομές, όπως το Πλατυγιάλι – Ιόνια, ή σε δρόμους στην δυτική ακτή της Αιτωλ/νίας, την στιγμή που δεν έχει σύνδεση με την Ιόνια ούτε το Μεσολόγγι, ούτε η Ναύπακτος, ούτε και το Αγρίνιο, να δίνονται αυτά τα χρήματα για το έργο οδική σύνδεση της Λευκάδας με το Άκτιο και τη Βόνιτσα».
Καταρχήν μιλήσατε ως πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος εκπροσωπώντας τους Δήμους για το θέμα αυτό χωρίς να προηγηθεί απόφαση της και να με ενημερώσετε σχετικά ως οφείλατε παρά προβήκατε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου Κυριακάτικα. Αυτό κ. Συνάδελφε αποτελεί θεσμικό ατόπημα.
Να σας υπενθυμίσω τι λέγατε στην επίσκεψη σας στη Βόνιτσα για τον Καλλικρατικό Δήμο ως περιφερειακός Σύμβουλός της Δυτικής Ελλάδας στις 25-3/2011 ότι πέρα από τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος αποτελεί κεφάλαιο για την τοπική οικονομία, ιδιαίτερα σημασία αποκτά και η τουριστική αξιοποίηση των περιοχών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας οι οποίες παρουσιάζουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρονόμως σημαντική προϋπόθεσηγια αυτό είναι η καταρχήν κάλυψη των αναγκαίων και απαραίτητων υποδομών, αφού ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις ως τουριστικός προορισμός και για αυτό απαιτείται η  υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Τι κακό έκανε ο σημερινός Περιφερειάρχης κος Κατσιφάρας,  που ενέκρινε ένα έργο το οποίο σε συνδυασμό με την Ιονία οδό σύνδεση Αμβρακία Άκτιο και τον Αερολιμένα Ακτίου, θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη ανάπτυξης του Δήμου μας, θα βελτιώσει την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Ή μήπως θα πρέπει να μείνουμε σε ένα δρόμο με κακή χάραξη και προδιαγραφές του 1960 με σχεδόν καθημερινά  τροχαία ατυχήματα και πολλά εκ των οποίων θανατηφόρα με θύματα πολλές φορές μικρά παιδιά; Ή θα πρέπει να συμφωνούμε  όλοι μαζί να  διεκδικούμε και άλλα τέτοια έργα  προς κάθε κατεύθυνση από το να ζητάμε να πάρει πίσω την υπογραφή του;
Μήπως γνωρίζετε για τον αγωγό Ύδρευσης αν εξυπηρετεί μόνο την Λευκάδα όπως ισχυρίζεσαι: δηλαδή η περιοχή του Ακτίου που παίρνει άλλες διαστάσεις ανάπτυξης, ο Άγιος Νικόλαος η Περατιά και η Πλαγιά θα πρέπει να συνεχίσουν να  υδροδοτούνται από τον πεπαλαιωμένο υπάρχοντα προβληματικό αγωγό ύδρευσης ή μήπως ανήκουν στην Λευκάδα τα παραπάνω μέρη και όχι στο Δήμο μας;
Με το έργο αυτό σε συνδυασμό και με το οδικό δίκτυο Πογωνιά –Πλαγιάς θα συνδέσουμε όλο το παραλιακό άξονα του Ιουνίου συνάδελφε Δήμαρχε, και θα δώσουμε δυναμική ώθηση στο τουρισμό αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας που είναι και το ζητούμενο εξόδου από την κρίση και θα συμβάλουν θετικά στο εισόδημα των  δημοτών του Δήμου. Ή μήπως επειδή είμαστε στο άκρο του Νομού και της Περιφέρειας θα πρέπει να μην υπάρχουμε,όπως γινόταν τόσο χρόνια, και κάναμε λάθος που ο Δήμος και οι δημότες  τόσα χρόνια διεκδικούσαμε το έργο αυτό;
Είμαι ευτυχής ως δημότης και  Δήμαρχος της περιοχής αυτής που  με το κύρος, τη διορατικότητα και την υπευθυνότητα  του περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα και τη συμβολή των Αντιπεριφερειάρχων και όλων των περιφερειακών συμβούλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμβάλουν ώστε η περιοχή του Δήμου μας με τη μεγαλύτερη παραθαλάσσια Ακρογραμμή της Περιφέρειας, που ξεκινά από το Ιόνιο και καταλήγει στον Αμβρακικό κόλπο, με τα παραπάνω μεγάλα έργα θα μπορέσει  να βγει από την αφάνεια και την εγκατάλειψη τόσων ετών. Και αντί πρώτος εσύ και ως Αιτωλοακαρνάνας Δήμαρχος και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας να επικροτήσεις την πρωτοβουλία αυτή και τη συνδρομή όλης της Περιφέρειας και προσωπικά του Περιφερειάρχη, για την υλοποίηση του τεράστιας σημασίας οδικού έργου για την περιοχή μας και όχι μόνο, δυστυχώς να πορεύεσαι με την λογική « ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ» και τα λεγόμενα σου δυστυχώς είναι για κοντόφθαλμη παλαιοκομματική κατανάλωση.
Τελειώνοντας, σαν πιο παλιός στη τοπική αυτοδιοίκηση θα σε συμβούλευα: Σπατάλησε εποικοδομητικά τις δυνάμεις σου στη δική σου περιοχή, στο δικό σου τομέα όπως κάνουμε όλοι μαζί εμείς στο Δήμο μας και άφησε εμάς να αποφασίζουμε και να διεκδικούμε για το τόπο μας και εσύ κάνε ότι μπορείς για τον δικό σου.
Απάντηση Παπαναστασίου σε Αποστολάκη με ανάρτηση στο facebook

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με ανάρτησή του στο facebook απάντησε στην ανακοίνωση του Δημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη. Η ανάρτηση του κ. Παπαναστασίου έχει ως εξής:

«Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου ανέφερα δύο φορές ότι αναγνωρίζω την αναγκαιότητα κατασκευής των συγκεκριμένων οδικών αξόνων. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί, ένα έργο που ωφελεί κυρίως την Λευκάδα, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Κρίμα που κάποιοι δυσκολεύονται με την ελληνική γλώσσα και δεν αντιλαμβάνονται τα απλά. Περιμένω με ανυπομονησία τις δηλώσεις Κατσιφάρα από Αγρίνιο. Το αίτημα είναι ξεκάθαρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: