Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Το ΠΑΜΑΚ ξαναβγάζει σχεδόν αυτοδύναμη τη Ν.Δ. και πρωθυπουργό τον "Κανένα" με 49% !!! (Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση)


Το 40% θεωρεί ότι το κυβερνητικό πακέτο μέτρων είναι το πιο επώδυνο από τα μέτρα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων - Το 61% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τα μέτρα τέταρτο μνημόνιο - 69% συγκεντρώνει η ΝΔ στην παράσταση νίκης

Σημαντικό προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη σφυγμομέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στα Νέα του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη. 

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 56,5% τουΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία, αλλά και ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών που έχουν ψηφίσει το κυβερνών κόμμα σε προηγούμενες εκλογές, να φαίνεται ότι αποδοκιμάζουν τα μέτρα και να εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον. Είναι ενδεικτικό ότι έξι στους δέκα πολίτες που έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ (το 61% των ψηφοφόρων) θεωρούν τα μέτρα τέταρτο μνημόνιο.


Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, από 7,5% σημειώνουν ΧΑ και ΚΚΕ, 5,5% καταγράφει η ΔΗΣΥ, 2,5% η Ένωση Κεντρώων, 2% οι ΑΝΕΛ, 1,5% Το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας, 1% καταγράφουν η Ελληνική Λύση και η ΛΑΕ, 4,5% άλλο κόμμα ενώ 14,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 69% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο κόμμα προκρίνει το 2% των ερωτώμενων ενώ 16,5% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.


Το 40% των ερωτώμενων θεωρούν ότι τα προσφάτως ψηφισθέν από την κυβέρνηση πακέτο μέτρων είναι το πιο επώδυνο από τα μέτρα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. 24% απαντούν αυθόρμητα ότι όλα ήταν το ίδιο βαριά, το 17,5% θεωρούν ότι πιο επώδυνα ήταν τα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου, το 13,5% ότι τα πιο σκληρά μέτρα ήταν της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ 5% δηλώνουν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». 

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση ψήφισε τέταρτο μνημόνιο ή τα νέα μέτρα μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση το 78% των ερωτώμενων δηλώνουν ότι πρόκειται για νέο μνημόνιο, 12% απαντούν ότι μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, ενώ το 10% δηλώνουν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Το 61% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τα μέτρα τέταρτο μνημόνιο, 23,5% θεωρούν ότι μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση ενώ 15,5% δηλώνουν «δεν ξέρω/δεν απαντώ». 

Επίσης συνολικά 69% των ερωτώμενων θεωρούν ότι στους επόμενους 12 μήνες θα βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, με 41% να εμφανίζονται βέβαιοι και 28% να εκτιμούν ότι η οικονομική τους κατάσταση μάλλον θα χειροτερέψει. 24,5% των ερωτώμενων δεν θεωρούν ότι η κατάστασή τους θα αλλάξει, 4% πιστεύουν ότι μάλλον θα βελτιωθεί, ενώ 1,5% είναι βέβαιοι ότι η οικονομική κατάσταση τους θα βελτιωθεί. Το 1% των ερωτώμενων αναφέρουν αυθόρμητα ότι η οικονομική τους κατάσταση θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις. 

http://www.skai.gr/files/1/astelios/skaiphotos/a-323333.jpg

Σε ό,τι αφορά τα αντίμετρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση το 79,5% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι είναι μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, 10% απαντούν ότι δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον και 10,5% δηλώνουν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 65% δηλώνουν ότι είναι μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, 21% δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον, ενώ 14% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ». 

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για το χρέος, το 73,5% των ερωτώμενων εκτιμούν ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική, 19% θεωρούν ότι διαπραγμάτευση είναι αποτελεσματική ενώ 7,5% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Το 58% των προερχόμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλογέων θεωρούν ότι η διαπραγμάτευση είναι αναποτελεσματική, 37% θεωρούν ότι η διαπραγμάτευση είναι αποτελεσματική ενώ 5% δηλώνουν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Το 85,5% των ερωτώμενων απαντούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, 9,5% προς τη σωστή και 5% δηλώνουν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». 

Όσον αφορά τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ το 57% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι, 35,5% δηλώνουν δυσαρεστημένοι αλλά πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, 5% δηλώνουν ευχαριστημένοι και 2,5% απαντούν δεν ξέρω/ δεν απαντώ. Ας σημειωθεί ότι στην ίδια ερώτηση στις 6-8 Απριλίου 51% των συμμετεχόντων δήλωναν δυσαρεστημένοι, 44% δήλωναν δυσαρεστημένοι αλλά ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές και 3,5% δήλωναν ευχαριστημένοι. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το 42% των ερωτηθέντων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις δηλώνουν ότι είναι δυσαρεστημένοι, πιστεύοντας παράλληλα ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, ενώ το 45,5% των ερωτώμενων δηλώνουν δυσαρεστημένοι, αλλά εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές. Μόνο 10,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ευχαριστημένοι από το κυβερνητικό έργο. Δεν ξέρω/ δεν απαντώ δηλώνει το 2% των ερωτώμενων. 



http://www.skai.gr/files/1/astelios/skaiphotos/dsdsdsd3333.jpg


http://www.skai.gr


Ολόκληρη η δημοσκόπηση αναλυτικά

Σχόλιο Ζείδωρον: Αφού πούμε για μία ακόμα φορά ότι τις δημοσκοπήσεις τις διαβάζουμε για να γελάμε, πρέπει να σημειώσουμε ότι με ποσοστό από 33% και πάνω και υπό προϋποθέσεις (δηλαδή τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής να συγκεντρώσουν ποσοστό κοντά στο 19%) το πρώτο κόμμα βγάζει αυτοδύναμη κυβέρνηση....

Δεν υπάρχουν σχόλια: