Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Υπέκυψε ο 18χρονος που τραυματίστηκε στην Ερμίτσα σε τροχαίο


Πένθος επικρατεί στο Αγρίνιο για τον νεαρό οδηγό του δικύκλου Σπύρο Μπάθα που χθες ενεπλάκη σε τροχαίο στην γέφυρα της Ερμίτσας στο Αγρίνιο. 

Υπό συνθήκες που διερευνά η Τροχαία, το δίκυκλο που οδηγούσε
ο 18χρονος βρέθηκε «σφηνωμένο» κάτω από Ι.Χ αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 50χρονη γυναίκα. Ο 18χρονος είχε μεταφερθεί άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για την δυσάρεστη εξέλιξη σήμερα στις 15.30.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 18χρονος μεταφέρθηκε με χτύπημα στο μηρό, χωρίς αρχικά η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία. Εν συνεχεία ωστόσο παρουσίασε επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ.

Από την αστυνομία παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, ενώ η οικογένεια όρισε τεχνικό σύμβουλο.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Μιχάλη, από την πρώτη έρευνα που διενήργησε δεν φαίνεται να προκύπτει ιατρική αμέλεια, αν και όλα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας - νεκροτομής.
http://sinidisi.gr


Το agriniopress.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Αιτωλ/νίας Δημήτρη Μιχάλη, που σχολίασε σχετικά: “Δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες για τα αίτια του θανάτου του 18χρονου. Υπάρχουν κάποιες πρώτες εκτιμήσεις αλλά πρέπει να γίνει νεκροψία-νεκροτομή. Δεν υπήρξε κάτι που να υπέπεσε στην αντίληψή μας σχετικά με κάποια πιθανή αμέλεια των ιατρών που τον ανέλαβαν. Φαίνεται πως έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Όμως εάν υπάρχει κάποια ευθύνη ιατρού θα φανεί από τη νεκροψία-νεκροτομή. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, που αντιμετωπίζει μία από τις πιο δυσάρεστες εκπλήξεις που επιφυλάσσει η ζωή”.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν έφερε και άλλα τραύματα, για παράδειγμα στο κεφάλι ή σε κάποιο άλλο μέρος του σώματος: “Έφερε το τραύμα στο μηρό, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι σημαντικό, όμως σε αυτή προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές. Έγινε αξονική εγκεφάλου, θώρακος και κοιλίας, που δεν έδειξε κάποιο άλλο σημαντικό τραύμα”.

Στο μεταξύ, την επιθυμία να παραστεί τεχνικός σύμβουλος στη νεκροψία-νεκροτομή του 18χρονου έχει εκφράσει η οικογένειά του.

Αυτό πιθανώς να έχει συνέπεια να καθυστερήσει η διαδικασία αφού για την παρουσία του τεχνικού συμβούλου απαιτείται παραγγελία Εισαγγελέα. Με λίγα λόγια η νεκροψία – νεκροτομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα, παρά μόνο από Δευτέρα, εφόσον δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, έτσι ώστε να αναζητηθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του άτυχου Σπύρου Μπάθα.
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: