Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Κατά του θερινού πενθημέρου ο Δήμαρχος Αγρινίου - Τι δήλωσε για τους συμβασιούχους,την κάθετη σύνδεση και το Πάρκο (ηχητικό)


Δημόσια τοποθέτηση του Γ. Παπαναστασίου για την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου
Τι δήλωσε για συμβασιούχους, κάθετη σύνδεση και επιχειρηματικό πάρκο


Για όλους και για όλα μίλησε στην εκπομπή του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς σε θέματα της τρέχουσας τοπικής επικαιρότητας.

Ο κ. Παπαναστασίου ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Αγρινίου δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα με τους συμβασιούχους σε σχέση με άλλους Δήμους της χώρας, ασκώντας παράλληλα δριμεία επίθεση στους Δημάρχους που στηρίζονται από το ΚΚΕ μιλώντας για καθεστώς ομηρίας εργαζομένων.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Δημάρχου για το ζήτημα της Κάθετης Σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, αναφέροντας ότι κάποιοι τοπικοί παράγοντες θα έπρεπε να ντρέπονται μιας και ποτέ δεν ασχολήθηκαν τόσο με το θέμα αυτό όσο και με το Επιχειρηματικό Πάρκο, ενώ δεν δίστασε να αντιταχθεί δημοσίως με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, για συνέχιση του καθεστώτος εφαρμογής του θερινού πενθημέρου των καταστημάτων της πόλης.

Για τους συμβασιούχους

«Εμείς δεν έχουμε τέτοιο θέμα, δεν είχαμε συμβασιούχους που να παρατάθηκαν. Όταν βγήκε η συγκεκριμένη διάταξη, η ΚΕΔΕ, η ΠΕΔ και οι περισσότεροι Δήμαρχοι της χώρας διαμαρτυρήθηκαν, λέγοντας ότι αυτό θα ακυρωθεί και ότι οι άνθρωποι θα μείνουν απλήρωτοι, κάτι το οποίο έγινε. Δεν ήταν δυνατόν να γίνει αυτή η παράταση. Ξέραμε ότι θα πήγαινε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και θα έβγαινε η απόφαση αυτοί. Όλα αυτά είναι λίγο ρουσφετολογικά και κάποιοι κρατούσαν ανθρώπους σε ομηρία, θεωρώντας ότι μπορούν να τους βάλουν από το παράθυρο. Πάγια θέση μας είναι μόνιμες θέσεις προσωπικού, ειδικά σε τομείς που επιτρέπεται από τις διατάξεις. Θέλουμε ξεκάθαρες λύσεις, κανονικές προκηρύξεις με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν. Εξάλλου οι Δήμαρχοι γνωρίζουμε καλά ποιες ανάγκες έχουμε και πόσους χρειαζόμαστε. Αν θέλουμε απλώς να γινόμαστε αρεστοί είναι πολύ εύκολο λέγοντας ναι σε όλα. Δεν είναι έτσι όμως. Αλλά να μας πουν ξεκάθαρα οι Δήμαρχοι του ΚΚΕ που αντιδρούν. Θέλουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κανονικές διαδικασίες ή με διαδικασίες από το παράθυρο; Τα είπα και στον κ. Πελετίδη (Δήμαρχος Πατρέων) στην ΠΕΔ όπου υπήρξε διαφωνία. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Γνώριζαν από την αρχή τι θα γίνει με τους συμβασιούχους».

Για Κάθετη Σύνδεση και Επιχειρηματικό Πάρκο

«Για πολλά χρόνια δεν ασχολήθηκε κανένας με το αίτημα της κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου. Κανένας. Παρά το γεγονός ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εδώ και 10 – 12 χρόνια επί προεδρίας μου με ομόφωνη απόφασή του είχε συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης για πάρα πολλά χρόνια θεωρούνταν ότι δεν υπήρχε χώρος για το Επιχειρηματικό Πάρκο. Να που βρέθηκε. Είμαστε αυτοί που ξεκινήσαμε και σηκώσαμε ως Δημοτική Αρχή αυτά τα δύο θέματα. Δεν λέμε βέβαια ότι η Κάθετη Σύνδεση του Αγρινίου είναι εύκολη υπόθεση, αλλά θα το παλέψουμε. Πιέζω τις καταστάσεις γιατί μέχρι το 2014 δεν είχε γίνει τίποτα. Δεν το είχε βάλει κανείς στο τραπέζι. Πλέον έχει μπει και έχει γίνει αποδεκτό από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και είναι μία αναγκαιότητα. Όλος ο κόσμος αναρωτιέται γιατί τόσα χρόνια μας είχαν παρατήσει στο έλεός μας. Προμετωπίδα όλης της κοινωνίας για το θέμα θα είναι ο Δήμαρχος. Αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο τον Δήμο Αγρινίου, αλλά όλη την Αιτωλοακαρνανία. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται γι’ αυτή την κατάσταση».

Για το θερινό πενθήμερο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

«Εγώ διαφωνώ μ’ αυτό. Έχω εκφράσει την διαφωνία μου και στον Εμπορικό Σύλλογο. Μόνοι τους αποφασίζουν. Ο Δήμαρχος δεν μπορεί να επηρεάσει αυτά τα πράγματα. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι η κατασκευή Επιχειρηματικού Πάρκου θα δώσει άλλη πνοή στην περιοχή. Θα πρέπει την συγκεκριμένη απόφασή που έλαβαν να την ξαναδούν. Μόνο έτσι θα γίνουν επενδύσεις στην περιοχή».

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: