Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Απίστευτη καταγγελία: Με ξήλωσαν Πολάκης, Γεροβασίλη επειδή βρήκα παρατυπίες γιατρών στην Άρτα


Αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και της υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγας Γεροβασίλη εξαπολύει η πρώην γενική επιθεωρήτρια της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) Γεωργία Γεωργιάδου σε ανακοίνωσή της λίγες ημέρες μετά την παύση της.

Με αφορμή σχόλια του Παύλου Πολάκη στο facebook που κατηγορεί την κ. Γεωργιάδου ότι κυνηγούσε την «ψιλή μαρίδα» και όχι τα «χοντρά ψάρια», η ίδια προβαίνει σε πρωτοφανείς αποκαλύψεις.

«Κατόπιν καταγγελίας για παράτυπη συνταγογράφηση συγκεκριμένων ειδικοτήτων γιατρών της Αρτας, χωρίς αναφορά συγκεκριμένων ονομάτων, η Υπηρεσία διενήργησε ελέγχους, διά του θεσμοθετημένου οργάνου ιατρών, της επιτροπής ελέγχου συνταγογραφίας της ΚΜΕΣ ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα τη διαπίστωση παραβάσεων στη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Στους ελεγχθέντες γιατρούς απεστάλησαν επιστολές παροχής εξηγήσεων για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις, κατά την πάγια ακολουθούμενη διαδικασία.

Οι “θορυβηθέντες” γιατροί απευθύνθηκαν… αρμοδίως στη βουλευτή της περιοχής των κ. Ολγα Γεροβασίλη. Η κ. υπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο συνάδελφό της κ. Πολάκη, έλαβε διαβεβαιώσεις να μην ανησυχούν οι ελεγχόμενοι και καθησύχασε τους συμπατριώτες της γιατρούς με τα ακόλουθα αναγραφόμενα σε επιστολή της προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αρτας: Αυτονόητα (!) η Υπηρεσία (υπό τον νέο γ. επιθεωρητή της προφανώς) θα προχωρήσει άμεσα σε ανάκληση των επιστολών προς όσα μέλη του Ι.Σ. Αρτας ήταν αποδέκτες αυτών», γράφει η πρώην γενική επιθεωρήτρια και συνεχίζει: «Δεν υπήρξε έλεγχος», αναφέρει, «αλλά επίφαση ελέγχου κατά στρεβλή ιεράρχηση και προσωπική στρατηγική κατ’ αδιαφανή αξιοποίηση θέσης ευθύνης (!)».

Ο κ. Πολάκης έγραφε ότι στόχος της ΥΠΕΔΥΦΚΑ είναι τα «χοντρά ψάρια» και ότι είναι «άλλο πράγμα να πιάσεις έναν που συστηματικά συνταγογραφεί πανάκριβα φάρμακα χωρίς ενδείξεις και άλλο να ζητάς εξηγήσεις από έναν καρδιολόγο που έγραψε σε πέντε συνταγές από τις 300 σκεύασμα για γαστροπροστασία!!!!!

Πόσω μάλλον όταν αυτό γίνεται μέσα από υπόγειες διαδρομές κομματικών επιδιώξεων», εννοώντας ξεκάθαρα την κ. Γεωργιάδου, αφού τελείωνε την ανάρτησή του με το σχόλιο «…και ο νοών νοείτω σε κάποιο νομό της όμορφης Ηπείρου…».

Η πρώην γενική επιθεωρήτρια καταγράφει ορισμένα περιστατικά υπονοώντας ότι αποτελούν «βόλεμα» ημετέρων από την κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι επιτρέπεται σε ιατρό του ΕΣΥ να συνεχίζει να κατέχει θέση ελεγκτή ιατρού ΕΟΠΥΥ και να μετέχει ως μέλος στην Επιτροπή έγκρισης φαρμάκων Εξωσωματικής του ΕΟΠΥΥ, καθώς και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ), με απόφαση του υπουργού Υγείας, ενώ από έκθεση ελέγχου της ΥΠΕΔΥΦΚΑ διαπιστώθηκε ότι διατηρεί παρανόμως ιδιωτικό ιατρείο.

Επίσης, η κ. Γεωργιάδου αναρωτιέται «πώς δικαιολογείται ο αντιπρόεδρος να απασχολεί στο γραφείο του ως σύμβουλο έναν Πατρινό γιατρό ΕΣΥ, με διάθεση στον ΕΟΠΥΥ με απόφαση του υπουργού Υγείας, ενώ δεν προβλέπεται θέση συμβούλου για τον αντιπρόεδρο;».

ΜΑΡΙΑ – ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ
mgeorganta@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: