Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Απίστευτο Φιάσκο: Ακυρώνονται σχεδόν όλες οι συνομιλίες του Koriopolis!!!


Σε τεράστιο φιάσκο εξελίσεται το σκάνδαλο "Koriopolis"!
Δεκτή έγινε από το δικαστήριο η πρόταση της εισαγγελέως να κηρυχθούν άκυρες οι συνομιλίες που καταγράφηκαν από την ΕΥΠ, επειδή δεν έχουν υπογραφή από τα άτομα που έκαναν απομαγνητοφώνηση!

Συγκεκριμένα τo A’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων -ύστερα από αίτημα που κατέθεσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Βασίλη Καρακούλια, Γιάγκος Λαμπίρης- έκρινε ότι δεν πρέπει να ληφθούν υπόψιν σχεδόν όλες οι συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον υπερκοριό της ΕΥΠ για την υπόθεση και να κηρυχτούν άκυρες!

Η έδρα αποδέχθηκε την εισήγηση της εισαγγελέως και... καταρρέει η δίκη των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο την περίοδο 2008-2011. Συνεπώς, αναμένεται οι περισσότεροι από τους 84 κατηγορούμενους να απαλλαγούν ή να έχουν μικρές ποινές.

"Τα αναγνωριζόμενα από το Δικαστήριό σας, φύλλα χάρτου, ως «εκθέσεις απομαγνητοφώνησης», είναι παντελώς άκυρα, καθόσον δεν φέρουν χρονολογία και δεν αναφέρουν τα ονοματεπώνυμα και τις υπογραφές των προσώπων που διενήργησαν τις «απομαγνητοφωνήσεις» ή συνέπραξαν σε αυτές.

Επομένως, σύμφωνα με τα παραπάνω, τις συγκεκριμένες «απομαγνητοφωνήσεις», δεν έκαναν οι υπάλληλοι της Ε.Υ.Π., αφού δεν είναι προανακριτικοί υπάλληλοι και δεν μπορούν να συντάξουν οποιαδήποτε έκθεση κατά την έννοια των άρθρων 148 κ.ε. ΚΠΔ", ισχυρίστηκε ο δικηγόρος, Γιάγκος Λαμπίρης και επικαλέστηκε τα άρθρα 2 παρ. 1 ν.3649/2008, 243 παρ. 1 και 2 ΚΠΔ, 148 ΚΠΔ, 153 ΚΠΔ.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως ουσιαστικά χάνεται ένας τεράστιος όγκος εργασίας που είχε στοιχειοθετήσει βαρύ κατηγορητήριο για τους περισσότερους εκ των 84 κατηγορουμένων που πλέον αναμένεται να απαλλαχθούν ή να πέσουν στα μαλακά!

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως στο πρώτο δικαστήριο, το αποκαλούμενο και «μικρό Koriopolis», το αντίστοιχο αίτημα που είχε κατατεθεί είχε απορριφθεί και οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες λήφθηκαν υπόψη για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Πέραν της νομικής υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά του θέματος

Πλήθος υποκλαπέντων συνομιλιών που υπήρχαν στις δικογραφίες έχουν αναπαραχθεί στα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να εκτεθούν εμπλεκόμενοι,οι οποίοι πιθανότατα θα απαλλαχθούν από το δικαστήριο έστω και για τυπικούς λόγους!

Αυτούς ποιος θα τους αποκαταστήσει;
Οι χαμένες εργατοώρες των υποκλοπών και των απομαγνητοφωνήσεων από ποιον θα πληρωθούν;
Για τόσα αδικήματα που θα μείνουν ατιμώρητα ποιος θα φέρει την ευθύνη;
Ως συνήθως υπεύθυνος ο... κανένας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: