Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ανοίγουν λογαριασμούς και αρπάζουν καταθέσεις - Ποιοι είναι στο στόχαστρο


- 200 κατασχέσεις την ημέρα κάνει το Κέντρο Είσπραξης
- Στο στόχαστρο και όσοι έχουν χρέη κάτω από 5.000 ευρώ
- Οι οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία αδειάζουν τον λογαριασμό στην τράπεζα
- Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν χρήματα άμεσα


Είναι ενδεικτικό ότι οι κατασχέσεις που έγιναν από την αρχή του χρόνου φτάνουν τις 18.000. Ουσιαστικά 200 πολίτες μπαίνουν στο στόχαστρο κάθε εργάσιμη ημέρα.

Πρώτοι είναι αυτοί που έχουν χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία άνω των 5.000 ευρώ. Το Κέντρο Είσπραξης “αγρίεμα” οι κατασχέσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα σε σχέση με πέρυσι το ίδιο διάστημα και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία είναι πλέον ο κανόνας.

Στο στόχαστρο όμως δεν μπαίνουν μονάχα οι λεγόμενοι μεγαλοοφειλέτες, αλλά ουσιαστικά όλοι, ακόμη και όσοι έχουν μικρά χρέη μέχρι το ποσό των 5.000 ευρώ.

Οι άνθρωποι αυτοί που είναι χιλιάδες είναι αυτοί από τους οποίους προσδοκά το Κέντρο Είσπραξης να εισπράξει και τα περισσότερα χρήματα καθώς τα ποσά τα οποία χρωστούν είναι πιο εύκολο να αποπληρωθούν.

Ταυτόχρονα είναι εκείνοι που μπαίνουν σε επόμενη φάση στο στόχαστρο με μαζικές αποστολές επιστολών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εξόφληση ή ρύθμιση της οφειλής.

Σε πρώτη φάση θα επιχειρηθεί αντί των αναγκαστικών μέτρων οι οφειλέτες να καταθέσουν έστω ένα μικρό ποσό, έναντι οφειλής και να γλιτώσουν τις κατασχέσεις. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί ο οφειλέτης θα βρεθεί στην κόκκινη λίστα και κινδυνεύει να δει τον λογαριασμό του να... αδειάζει.

Ήδη όλα τα στοιχεία των μικροοφειλετών, των ανθρώπων με χρέη κάτω από τις 5.000 ευρώ έχουν μεταβιβαστεί στο κέντρο είσπραξης και ουσιαστικά όλοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι στο στόχαστρο εφόσον υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός με διαθέσιμο ποσό.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: