Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Νέα πανάκριβα διόδια στην Πατρών-Κορίνθου - Παρέμβαση του Δημάρχου Αιγιαλείας

Η χρήση του αυτοκινητόδρομου δεν είναι υποχρεωτική απαντάει η «Ολυμπία οδός»!!!

Ανησυχία, προβληματισμός και ετοιμασίες ισχυρής θεσμικής παρέμβασης, επικρατούν στον Δήμο, με αφορμή τις αλλαγές που επέρχονται στο συγκοινωνιακό της Αιγιάλειας, μετά την παράδοση του νέου αυτοκινητοδρόμου, η χαρά για την ολοκλήρωση του οποίου, φαίνεται να κράτησε λίγο.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας,Θανάσης Παναγόπουλος,«έπεσε από τα σύννεφα», όταν στην προσπάθειά του να ενημερωθεί για τα υπολειπόμενα έργα στην περιοχή του, ενημερώθηκε επίσημα για το κόστος που ο δρόμος θα έχει για τους κατοίκους, επιχειρώντας τώρα να περιορίσει όσο μπορεί τα επερχόμενα.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ

Οπως λέει σε συνομιλητές του, τα νέα διόδια της εθνικής στον Ελαιώνα θα τεθούν σε λειτουργία το πολύ μέχρι τα τέλη Μαΐου και το αντίτιμο θα είναι 3.10 ευρώ, κάτι που υπολογίζεται στα 0,67 λεπτά ανά χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα.

ΚΑΡΤΑ

Στο ερώτημα πώς θα μπορέσει ο κόσμος της περιοχής, ο οποίος κινείται από τα ανατολικά (Αιγείρα-Ακράτα-Διακοπτό) προς Αίγιο, να ανταποκριθεί σε αυτό το κόμιστρο, αφού η διαδρομή ολίγων λεπτών καθίσταται κοστοβόρα, ο δήμαρχος έχει λάβει ενημέρωση για την ισχύ εκπτωτικής κάρτας μονίμων κατοίκων της Αιγιάλειας, με ποσοστό μείωσης 40%-50%, κάτι που δεν εκτιμάται ότι λύνει το πρόβλημα, αφού για Ακράτα-Αίγιο ο οδηγός θα πληρώνει συνολικά περί τα 3 ευρώ.

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ

Ο κ. Παναγόπουλος, όταν ρωτήθηκε από την «ΠτΔ» για τα παραπάνω, είπε ότι «αν αυτά ισχύσουν, όπως τουλάχιστον έτσι φαίνεται, τότε ελάχιστοι κάτοικοι θα κάνουν χρήση του νέου ασφαλούς δρόμου, αφού για να μην πληρώσουν θα πηγαίνουν από την παλιά εθνική με κίνδυνο να συνεχίσει να σκοτώνεται κόσμος».
Και πρόσθεσε: «Είναι εξωφρενικά τα χρήματα. Δηλαδή, να θες 6 ευρώ για να πας Πάτρα και να γυρίσεις».

«ΟΛΥΜΠΙΑ»
Η εκπρόσωπος της «Ολυμπίας οδού», που μίλησε το pelop.gr, επιβεβαίωσε τα στοιχεία, εξήγησε όμως ότι αυτά προβλέπονται στη σύμβαση του έργου και η πληρωμή διοδίων σε τέτοιους αυτοκινητοδρόμους, που παρέχουν ασφάλεια και γρήγορες μετακινήσεις, είναι κάτι το δεδομένο και απαντημένο διεθνώς. Γι' αυτό και η χρήση του δεν είναι υποχρεωτική.

Επιπλέον, τόνισε πως δεν γνωρίζει ακόμα τον ακριβή χρόνο ενεργοποίησης του νέου Σταθμού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
**Από την έντυπη έκδοση της Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: