Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Ηλεία: Απαγωγή με απειλές και ξυλοδαρμούς - Τρεις συλλήψεις

Ο όμηρος παγίδευσε τους απαγωγείς του

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, από αστυνομικούς τρεις Πακιστανοί ηλικίας 35, 30 και 22 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εκβίαση, παράνομη κατακράτηση και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Οι δράστες, ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμη Πακιστανούς που αναζητούνται, κατακρατούσαν παράνομα, από χθες το απόγευμα, σε παράπηγμα στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, 27χρονο ομοεθνή τους. Τον χτυπούσαν με τα χέρια τους και με ξύλα και απαιτούσαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Επιπλέον, του είχαν δώσει τηλεφωνική συσκευή και τον πίεζαν να καλέσει συγγενείς του στο Πακιστάν, για να τους αποστείλουν χρήματα προκειμένου να τον ελευθερώσουν.

Ο 27χρονος κατάφερε να καλέσει τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης (112), μέσω του οποίου ενημερώθηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί άμεση επέμβαση των αστυνομικών της μικτής περιπολίας στον τόπο του περιστατικού, να συλληφθεί επ΄ αυτοφώρω ο 30χρονος και να ελευθερωθεί ο 27χρονος.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Στο πλαίσιο μεθοδικών και συντονισμένων ερευνών που ενεργήσαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, εντόπισαν και συνέλαβαν σήμερα το πρωί τον 35χρονο και τον 22χρονο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου συνεργού τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: