Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Συναγερμός από κρούσματα ελονοσίας στη Δυτική Αχαΐα - Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί


Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες της Αχαΐας μετά την επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων ελονοσίας στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. 

Πρόκειται για δύο γυναίκες από το Μετόχι της Δυτικής Αχαΐας, οι
οποίες νοσηλεύονταν εδώ και κάποια 24ωρα στο ΠΓΝΠ «Παναγία Η Βοήθεια».

Ήδη στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας έγινε προμήθεια ειδικών μικροβιολογικών τεστ προκειμένου να ελεγχθεί αν προκύψουν νέα κρούσματα ή υπάρχει απειλή για μικρή επιδημία στην περιοχή.

Το πρόβλημα της ελονοσίας αφορά σε τσιμπήματα μολυσμένων κουνουπιών τα οποία εμφανίστηκαν από νωρίς φέτος λόγω της ζέστης, στη λιμνοθάλασσα Στροφυλιάς - Κοτυχίου και απαιτείται προσοχή καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και έγκυες.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν νωρίτερα σε ιστότοπο από βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπο, πρόκειται για δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μια Ελληνίδα και μια αλλοδαπή,που νοσηλεύτηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ ήδη έχουν πάρει εξιτήριο και βρίσκονται στα σπίτια τους, καλά στην υγεία τους.

Λόγω της ζέστης, οι αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας έχουν ήδη ξεκινήσει τους ψεκασμούς, ώστε να καλυφθούν όλες οι περιοχές που έχουν πρόβλημα, πριν την έναρξη του καλοκαιριού.

Συνεργεία της Περιφέρειας έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν ψεκασμούς την Πέμπτη στους Αλισσούς.

Ενώ από την πλευρά του δήμος της δυτικής Αχαΐας για πρώτη φορά, εφαρμόζει πρόγραμμα ψεκασμών το οποίο ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα και οι πρώτοι ψεκασμοί έγιναν στο Μετόχι.
http://www.pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: