Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Απορίες κι ερωτήματα του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου για την κατάληψη κρεβατιού ΜΕΘ από τον Λ. Παπαδήμο


Διαβάστε μία χθεσινή ανάρτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου κυρίου Δημήτρη Μιχάλη για την κατάληψη κρεβατιού ΜΕΘ  από τον Λ. Παπαδήμο,μετά τον τραυματισμό του από τη γνωστή τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο που ο κύριος Μιχάλης μιλάει για τη σοβαρότητα των τραυμάτων του πρώην πρωθυπουργού.

Το κρεβάτι σε ΜΕΘ καταλαμβάνεται ΜΟΝΟΝ από όποιον το έχει ΑΝΑΓΚΗ

Είναι ντροπή για τη δημοκρατία ο κάθε τραυματισμός από τραμπουκικές ή τρομοκρατικές ενέργειες από όπου και αν προέρχονται και προς όπου και αν κατευθύνονται.Γι’ αυτό δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη λύπη μου και για το περιστατικό με τον κ. Παπαδήμο.

Όμως, επειδή η ζωή και ακεραιότητα του καθ’ ενός ξεχωριστά έχουν την ίδια αξία σε μία δημοκρατία, η διάθεση κλινών ΜΕΘ δεν μπορεί να γίνεται με κανένα άλλο κριτήριο, παρά μόνο με αυτό που επιβάλει η ιατρική αναγκαιότητα υποστήριξης της απειλούμενης ζωής του οιουδήποτε.
Απειλούνταν εν προκειμένω η ζωή του κ. Παπαδήμου από τους τραυματισμούς του?

Δεν το γνωρίζω. Προβληματίζομαι όμως με το παρακάτω δημοσίευμα:
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/443523
"... όποτε και είχε αντιμετωπιστεί το τραύμα, το οποίο όπως είπαν ήταν αρκετά βαθύ και είχε φτάσει έως την επιφάνεια του μυός "
(!! παρακαλούνται οι γιατροί να ενημερώσουν το κοινό για τη σοβαρότητα του βάθους !!). Αν είναι τέτοια τα τραύματα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Αν πάλι δεν είναι, κάποιος πρέπει να παρέμβει για να ακουστεί η αλήθεια και να πάψει η παραπληροφόρηση.

Γιατί, εξ’ όσων θυμάμαι τέτοια τραύματα ράβονται ακόμη και σε ένα Κ.Υ. αν δεν είναι εκτεταμένα για να απαιτείται γενική αναισθησία. Ακόμη όμως και τότε, δεν γνωρίζω –σα γιατρός- περιπτώσεις που τέτοιοι τραυματισμοί απαιτούν αντιμετώπιση σε ΜΕΘ. Άλλαξε στην ιατρική κάτι επ’ αυτού? Αν ναι, ας βοηθήσουν ποι φίλοι γιατροί.

Και αν είναι όντως αυτά τα είδη των τραυματισμών που επήλθαν, πραγματικά πρέπει να δώσουμε εξηγήσεις στους πολίτες για την κατάληψη κρεβατιού ΜΕΘ για τέτοια τραύματα.

Αν δεν είναι όντως μόνο τέτοια τα τραύματα -με δεδομένο ότι καθημερινά δίδεται μάχη για εξασφάλιση τέτοιων κλινών για ανθρώπους που εξαρτάται η ζωή τους από αυτό- οφείλει το ΕΚΕΠΥ να ενημερώσει για τη σκοπιμότητα (ιατρικώς και μόνον) της κατάληψης κρεβατιού ΜΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: