Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ο Χρίστος Βερελής ελπίζει τώρα να ζητήσουν συγνώμη αυτοί που επιζητούσαν πολιτικό "αίμα"


Δήλωση Χρίστου Βερελή για την Υπόθεση ΜΑΝ , Αθήνα, 03.05.2011

Μετά από 2 ολόκληρα χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη απέδειξε το αυτονόητο. Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση ΜΑΝ. .

Οι χρηματισμοί αφορούσαν μια ομάδα υπηρεσιακών παραγόντων και επιχειρηματιών που έδρασε εν αγνοία της διακομματικής επιτροπής, στην οποία ούτε καν πήρα ποτέ μέρος.

Σήμερα, έρχεται και από την ελληνική δικαιοσύνη η δικαίωσή μου.

Πλήρωσα επί 2 χρόνια για τις πράξεις μιας συνοικιακής μαφίας.

Ελπίζω ότι αισθάνονται δυσάρεστα όσοι διακίνησαν σενάρια ενοχής και επικείμενης τότε διαγραφής μου.

Η παραίτηση μου –πράξη όπως αποδείχθηκε ασυνήθιστη και ίσως δυσάρεστη στην Ελληνική πολιτική σκηνή- παρουσιάστηκε κατά πρωτοφανή και ανήθικο τρόπο από κύκλους που επιζητούσαν πολιτικό «αίμα» και όφελος. Η ευθιξία υπήρξε γι’ αυτούς άγνωστη άρα και ύποπτη έννοια.

Ελπίζω να έχουν τη γενναιότητα να ζητήσουν συγνώμη εμπράκτως.

Μόλις η υπόθεση ανατεθεί σε ανακριτή τακτικού τμήματος θα κάνω αίτημα παράστασής πολιτικής αγωγής.

Δικαιούμαι να κάνω και αυτή την «ασυνήθιστη» ενέργεια, αφού η εμπλοκή του ονόματός μου υπήρξε δομικό και οργανικό στοιχείο εγκληματικής μεθόδευσης και σχεδιασμού
Χρίστος Βερελής

Να θυμήσουμε το ιστορικό της υπόθεσης στην οποία αναφέρεται ο κύριος Βερελής:
Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας, σχετικά με την υπόθεση προμήθειας τρόλεϊ από τη γερμανική εταιρεία Man το 2002.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας από κοινού και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, άμεση συνέργεια και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2009, ύστερα από αντίστοιχη διερεύνηση της γερμανικής δικαιοσύνης για «μίζες» της Man, προκειμένου να προτιμείται για ανάθεση έργων.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γιώργος Βούλγαρης εξέτασε με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων εννέα πρόσωπα, τότε υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών, αλλά και τρεις επιχειρηματίες που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες off shore εταιρειών στην Κύπρο.

Επιπλέον, έχουν ζητηθεί μέσω δικαστικής συνδρομής στοιχεία τόσο από τις γερμανικές όσο και από τις κυπριακές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό ο Χρίστος Βερελής παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας από Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τον Μάιο του 2009  ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.Από τη δικαστική διερεύνηση  δεν προέκυψε ευθύνη του υπουργού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμ' μας χρώσταγαν, εμ' θα μας πάρουν και το γαϊδούρι... τα ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ !


ΟΥΣΤ

Ανώνυμος είπε...

e oxi kai signomi vre xristo eleos.