Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η Καλλιθέα ζητάει να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Football league


Επιστολή με την οποία ζητάει να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Football League απέστειλε η Καλλιθέα στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, και στον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Η Καλλιθέα διεκδικεί την παραμονή της στην κατηγορία επιμένοντας στο θέμα των παράνομων μετεγγραφών του Ιανουαρίου που έκαναν οι ομάδες του  Ιωνικού και του  Εθνικού και που είχε ως αποτέλεσμα την ανάκληση των δελτίων από πλευράς ΕΠΟ ένα μήνα περίπου πριν τελειώσει το πρωτάθλημα.


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ:

«Α. Μετά από καταγγελίες μας, η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ, με τις υπ’ αριθμών 662/2011 και 663/2011 αποφάσεις της ανακάλεσε τα εκδοθέντα κατά τη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου 2011 δελτία αθλητικής ιδιότητας 24 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΟ Ιωνικός και 10 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Εθνικός ΑΟ Μάνης «λόγω δόλιας έκδοσής τους».

Β. Η δόλια έκδοση δελτίων αθλητικής ιδιότητας, στην οποία αναφέρονται οι ως άνω αποφάσεις, παραπέμπει στις βεβαιώσεις ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας που προσκόμισαν οι ανωτέρω ΠΑΕ, βεβαιώσεις οι οποίες μετά από σχετικά ερωτήματα της ΕΙΜ/ΕΠΟ είτε χαρακτηρίσθηκαν από τις αρμόδιες για την έκδοσή τους αρχές ως στοιχειοθετούσες το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, είτε σχολιάσθηκαν με τις φράσεις «δεν έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία μας», «παραποίηση - έλλειψη γνησιότητας».

Γ. Ήδη και μετά την έκδοση των ανωτέρω αποφάσεων:
- Ενημερώσαμε τις αρμόδιες δικαστικές αρχές για τον κολασμό των αξιοποίνων πράξεων που καταγγέλθηκαν από τις ως άνω Υπηρεσίες.
- Ενημερώσαμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον ΓΓΑ, τον Πρόεδρο της ΕΠΟ και τον Αθλητικό Εισαγγελέα για τις δικές τους ενέργειες.
- Καταθέσαμε ενστάσεις κατά του κύρους αγώνων στους οποίους συμμετείχαν οι ανωτέρω ΠΑΕ.
- Ζητήσαμε από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την αποβολή των ως άνω ΠΑΕ από το Πρωτάθλημα και τον υποβιβασμό τους.

Για την πληρότητα σημειώνουμε ότι κατά της με αριθμό 662/2011 απόφασης της ΕΙΜ/ΕΠΟ, άσκησε έφεση η ΠΑΕ ΑΟ Ιωνικός απευθυνόμενη προς το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Η έφεση αυτή, κατά τη συζήτηση της οποίας η εκκαλούσα ζήτησε αναβολή, εκκρεμεί.

Δ. Επικειμένης της λήξης του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής Κατηγορίας και με δεδομένο ότι τόσο η εκδίκαση των ενστάσεων όσο και των λοιπών αιτήσεών μας που ανάγονται στο σοβαρότατο για την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος Β' Εθνικής Κατηγορίας ζήτημα, εκκρεμούν, σας γνωστοποιούμε εγκαίρως τη διαμορφωθείσα κατάσταση και αξιώνουμε την τήρηση των ισχυουσών διατάξεων ως προς την μη επικύρωση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος. Περαιτέρω σας καλούμε να λάβετε κάθε πρόσφορο μέτρο προκειμένου να διασφαλισθεί η ισότητα και η ισονομία και ν' απόσχετε από κάθε ενέργεια που θ' αγνοεί τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, τις σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις που διαπράχθηκαν και τις αποφάσεις της ΕΙΜ/ΕΠΟ που εκδόθηκαν σχετικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: