Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ο Αρχιεπίσκοπος στη γιορτή του Αγίου Χριστοφόρου! ανακηρύσσεται Επίτιμος Δημότης Αγρινίου

Στο Αγρίνιο βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης του Αγρινίου Μεγαλομάρτυρος Αγίου Χριστοφόρου.
Χτες το απόγευμα με λαμπρό τρόπο ,Άγημα και Φιλαρμονική να αποδίδουν τιμές, έγινε δεκτός στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου όπου χοροστάτησε του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού, συγχοροσταντούντων των Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γλυφάδας κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
Σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου, 7.00 π.μ., προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου θα τελεστεί όρθρος και Θεία Λειτουργία στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου. Ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί (11.55) στο δημαρχείο Αγρινίου και μετά από μια μικρής διάρκειας συνομιλία που θα έχει στο γραφείο του δημάρχου, στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ θα λάβει χώρα η τελετή ανακήρυξης του ως Επίτιμου Δημότη Αγρινίου. Θα εκφωνήσει λόγο ο δήμαρχος Π.Μοσχολιός και μετά την αντιφώνηση του ο Αρχιεπίσκοπος θα παραλάβει το Κλειδί της πόλης και τον Πάπυρο με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Στις 6.30 μ.μ στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου θα τελεστεί ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και στις 7.15 μ.μ η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνος του Αγίου Χριστοφόρου με τη συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γλυφάδας κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Πιθανότατα το λόγο προς το λαό του Αγρινίου στην Κεντρική Πλατεία θα εκφωνήσει ο Αρχιεπίσκοπος.
agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: