Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ο ρόλος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας στην εξιχνίαση της δολοφονίας των παιδιών της ΔΙΑΣ


Σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται στην πορεία της εξιχνίασης της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ ,του 22χρονου Γιώργου Σκυλογιάννη και του 23χρονου Γιάννη Ευαγγελινέλη, μετά τη συμπλοκή στου Ρέντη, την 1η Μαρτίου 2011. Σύμφωνα με πληροφοριες στην εξιχνίαση συνεισέφερε σημαντικά και η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας που στην αρχή των ερευνών αξιοποίησε διάφορα ευρήματα στην περιοχή του Αγρινίου όπου κατα καιρούς φέρονται να έδρασαν καποιοι εκ των 11 αλλοδαπών μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Οι εντατικές έρευνες τελικώς οδήγησαν τους Αστυνομικούς της Αττικής στην ταυτοποίηση 11 αλλοδαπών, μέλη συμμορίας που δρούσε σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ τέσσερις (δύο Αλβανοί και δυο Ομογενοποιημενοι από το Καζακστάν) από τους προσαχθέντες, φέρονται να είναι οι δράστες της δολοφονίας των Αστυνομικών στην ενέδρα του Ρέντη.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας των δύο αστυνομικών είχε κλαπεί με άλλα 7 οχήματα από μάντρα στη Ν. Ερυθραία. Στο Αγρίνιο λίγες μέρες ,στις 22 Φεβρουαρίου, πριν τη δολοφονία των ανδρών της Ομάδας ΔΙΑΣ , αστυνομικοί εντόπισαν ένα Audi A4,- από τα 8 κλεμμένα , το οποίο και καταδίωξαν. Οι επιβαίνοντες του όμως το εγκατέλειψαν και διέφυγαν . Πριν την καταδίωξη οι ληστές είχαν μείνει από λάστιχο και χρησιμοποίησαν τη ρεζέρβα. Σε γρύλο στο πορτ μπαγκάζ του Audi Α4 οι αστυνομικοί, είχαν εντοπίσει ένα δακτυλικό αποτύπωμα, το οποίο ανήκε σε 36χρονο σεσημασμένο Αλβανό κακοποιό ο οποιος διέμεινε στο Κυριάκι Βοιωτίας.
Οταν μετά τη δολοφονία τα οχηματα του περιστατικού του Αγρινίου και της
συμπλοκής στο Ρέντη προέκυψε ότι ήταν στην ίδια φουρνιά κλεμμένων, συνδεθηκε και ο Αλβανός του οποίου το αποτύπωμα βρέθηκε στο Αγρίνιο με τη δολοφονία των αστυνομικών.

Το περιστατικό του Αγρινίου λοιπόν αλλά και η προσεκτική έρευνα των τοπικών αρχών συνέβαλαν στο να ξετυλιχθεί το κουβάρι του νήματος αυτής της υπόθεσης.
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: