Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Σκληρή ανακοίνωση της Γέφυρας Α.Ε. κατά του κινήματος "Δεν πληρώνω"

Καταστροφές και ζημιές στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου από τις ομάδες “Δεν πληρώνω”

Η ανακοίνωση  από την εταιρεία ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.
Την Παρασκευή 27 Μαϊου 2011 και ώρα 15:42, 32 άτομα τα οποία μετέφερε ιδιωτικό λεωφορείο στο Σταθμό Διοδίων της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Αντίρριο, επιδόθηκαν με πρωτοφανή ορμητικότητα σε εξαλλοσύνες και βανδαλισμούς, προκαλώντας συνειδητά υλικές ζημιές και καταστροφές.
Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την αποκατάσταση της λειτουργίας του Σταθμού (17:08), τα εξ Αθηνών – συμπεριφεριφερόμενα ως περιοδεύων θίασος & εκδρομικός σύλλογος – μέλη των ομάδων «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», είχαν προλάβει να ρυθμίσουν την κυκλοφορία κατά το δοκούν, ενώ απόλαυσαν και τα σουβλάκια τους εντός των λωρίδων κυκλοφορίας.
Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της χώρας, την εβδομάδα κατά την οποία δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν με αξιοπρέπεια και ψυχραιμία, προβάλλοντας τις θέσεις τους και αποκρούοντας κάθε είδους εκτροπέα, κάποιοι, όχι άγνωστοι, έβγαζαν τα ψυχοπολιτικά τους απωθημένα, ξεσπώντας σε ό,τι κρίνουν πως δεν συνάδει με τις δικές τους αρχές.
Την Παρασκευή 27 Μαϊου, ο στόχος τους ήταν οι μπάρες και οι κάμερες της Γέφυρας. Είναι βέβαιο ότι οι συγκεκριμένες ομάδες θα συνεχίσουν τη νομικά και ηθικά αξιόμεμπτη δράση τους, όταν, όπως και όπου αυτές κρίνουν.
Πρόκειται για άτομα που ικανοποιούνται μόνο όταν γκρεμίζουν και παίζουν με την αντοχή όσων έχουν μάθει μόνο να χτίζουν.
Σε παρόντα και μελλοντικό χρόνο όμως, είναι απαραίτητο όλοι οι υπόλοιποι πολίτες που – παρά τις όποιες διαφορετικές οπτικές μας – διατηρούμε ακόμη την ψυχραιμία μας, να αποκρούσουμε συμπεριφορές που περισσότερο από παράνομες, είναι αντικοινωνικές.
Σε αυτούς τους «υπόλοιπους» θέλουμε σήμερα να απευθυνθούμε ως άνθρωποι της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, αφού σε αυτούς ανήκουμε και σε αυτούς ελπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: