Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Εγιναν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου (βίντεο)

Εγκαινιάστηκε στο Αγρίνιο το απόγευμα της Κυριακής το «Κοινωνικό Παντοπωλείο».Πρόκειται για μια δράση κοινωνικού χαρακτήρα υλοποείται σε συνεργασία του δήμου Αγρινίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και σκοπός της είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών.

Το καινοτόμο παντοπωλείο στεγάζεται σε κτίριο που μισθώνει ο δήμος στην οδό Βλαχοπούλου, το οποίο διαμορφώθηκε στα πρότυπα ενός παντοπωλείουμε τρόφιμα τα οποία που προσφέρουν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αλλά και όσοι επιθυμούν μέσω των ενοριών που θα τα συγκεντρώνουν και με το συντονισμό της Μητρόπολης θα καταλήγουν στο παντοπωλείο.

Το «κοινωνικό παντοπωλείο» θα διανέμει τα τρόφιμα δύο-τρεις συγκεκριμένες ημέρες το μήνα και οι δικαιούχοι τους θα επιλέγονται βάσει συνδυαστικών κριτηρίων όπως η απορία, η οικογενειακή κατάσταση, οι συνθήκες στέγασης, η εργασιακή κατάσταση ενώ υπόψιν θα λαμβάνονται και το ενδεχόμενο αναπηρίας ή άλλων προβλημάτων υγείας. Ρόλο θα παίξει πρωτίστως και η περιουσιακή κατάσταση καθώς προϋπόθεση είναι το ετήσιο εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 6.000 ευρώ. Η κοινωνική αυτή δράση στοχεύει στη βοήθεια των ατόμων που στερούνται τα στοιχειώδη ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους είτε στις υπηρεσίες του δήμου είτε στην Μητρόπολη απ’ όπου και θα προμηθεύονται σχετική κάρτα εξάμηνης διάρκειας. Ο χρονικός περιορισμός των 6 μηνών δεν αποκλείει την ανανέωση της κάρτας ενός δικαιούχου αλλά δίνει τη δυνατότητα για την προσθήκη και νέων. Ειδικότερα μια οικογένεια δικαιούχων με 4 και πλέον μέλη θα έχει τη δυνατότητα προμήθειας μηνιαίως τροφίμων αξίας 200 ευρώ. Μια οικογένεια αντιστοίχως με τρία μέλη 150 ευρώ, με δύο μέλη 100 ευρώ και με ένα μέλος 70 ευρώ.
http://www.agrinionews.gr/?p=12117

Δεν υπάρχουν σχόλια: