Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Αγρίνιο: «Κωδικός» επαιτεία


Συλλήψεις Ρουμάνων στην περιοχή – Έντονα παράπονα από πεζούς και οδηγούς - Έφοδοι της αστυνομίας σε φανάρια, εκκλησίες και δημόσια κτίρια

Τον φάκελο επαιτεία έβγαλε από το συρτάρι της η τοπική αστυνομία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες επιχείρηση «σκούπα» κατά πρώτο λόγο σε κεντρικές αρτηρίες του Αγρινίου και εν συνεχεία περιφερειακά, ιδιαίτερα σε σημεία όπου υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες.

Το φαινόμενο της επαιτείας το τελευταίο χρονικό διάστημα, βρίσκεται σε ιδιαίτερη έξαρση, με την αστυνομία να αναλαμβάνει δράση, καθώς τα παράπονα πεζών και οδηγών είναι έντονα.

Μάλιστα σε φανάρια της περιοχής, κατά διαστήματα προκαλούνται επεισόδια και εντάσεις μεταξύ οδηγών και επαιτών και πολλές φορείς καλείται η αστυνομία για να συνδράμει.

Οι επαίτες είναι κυρίως αλλοδαποί Ρουμανικής καταγωγής, μεταξύ αυτών και ανήλικοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο σε φανάρια στις περιοχές Αγίου Δημητρίου, Παλαιών Σφαγείων, Ρηγανά και τελευταία στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Προ ημερών η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις επαιτών, ωστόσο οι τοπικές αρχές πονοκεφαλιάζονται καθώς το αδίκημα της επαιτείας είναι πταισματικού χαρακτήρα, με αποτέλεσμα οι επαίτες να συλλαμβάνονται, αλλά μετά από λίγο να αφήνονται ελεύθεροι.

Αυτό ωστόσο δεν πτοεί την αστυνομία η οποία θα συνεχίσει να συλλαμβάνει τους επαίτες που βρίσκονται σε φανάρια, ιερούς ναούς και δημόσια κτίρια.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: