Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Ο Δημήτρης Κυριακίδης του Παναιτωλικού στην καλύτερη 11αδα του πρωταθλήματος


Το Match Review επιλέγει τους έντεκα καλύτερους του πρωταθλήματος, φτιάχνοντας την καλύτερη ομάδα που θα μπορούσε να υπάρξει με βάση τα όσα πέτυχαν.

Επιμέλεια: Αντώνης Σαούλης

Ξεχώρισαν. Θετικά. Αλλοι με τα γκολ που έβαλαν, άλλοι με την σταθερή τους πορεία, άλλοι με τις αποκρούσεις τους. Κάποιοι κέρδισαν νέο συμβόλαιο, άλλοι μια κλήση στην Εθνική, κάποιοι άλλοι μεταγραφή. Οπως και να 'χει το Match Review ξεχώρισε τους καλύτερους έντεκα του πρωταθλήματος. Αυτούς που πραγματικά έκαναν την διαφορά. Εάν έχετε αντιρρήσεις; Περιμένουμε τις δικές σας ενδεκάδες στα σχόλια...
Δημήτρης Κυριακίδης 30 συμμετοχές/11 clean sheet
Εντυπωσιακές εμφανίσεις σε μια πολύ μέτρια σεζόν για την ομάδα του. Κλήθηκε στην Εθνική ομάδα, ανανέωσε το συμβόλαιό του και ήταν ο μοναδικός παίκτης σε όλο το πρωτάθλημα που δεν έχασε λεπτό.
Λέο Μάτος 27 συμμετοχές/6 γκολ/2 ασίστ/καμία αποβολή
Τα έκανε όλα αν και μπακ. Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ (μαζί με τον Πριγιοβιτς), πρώτος σε συμμετοχές, πρώτος σε λεπτά συμμετοχής. Με μεγάλη απόσταση από τον δεύτερο ο καλύτερος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος
Σπύρος Ρισβάνης 24 συμμετοχές/3 γκολ/καμία αποβολή
Δεύτερη σερί σούπερ χρονιά για τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό. Βασικό στέλεχος του Πανιωνίου στην εκπληκτική πορεία του «Ιστορικού», κέρδισε και την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.
Ροντρίγκο Μολέντο 19 συμμετοχές/1 γκολ/καμία αποβολή
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του Παναθηναϊκού ήταν με διαφορά ο καλύτερος στόπερ των «πράσινων». Στα παιχνίδια που αγωνίστηκε ξεχώριζε στο ανασταλτικό κομμάτι κι έλειψε αρκετά όταν βρέθηκε στα... πιτς.
Μαρίν Λέοβατς 25 συμμετοχές/2 γκολ/καμία αποβολή
Κι εδώ η απόσταση από τους άλλους μπακ του πρωταθλήματος είναι μεγάλη. Ο Κροάτης ήταν ο πιο σταθερός καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν κι έκανε την διαφορά στον ΠΑΟΚ στο αριστερό άκρο.
Λούκα Μιλιβόγεβιτς 17 συμμετοχές/6 γκολ/1 ασίστ
Ηταν ο key factor για την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό. Παρά το γεγονός ότι έπαιξε μόνο στο πρώτο μισό (πριν πωληθεί στην Κρίσταλ Πάλας) ο Λούκα έκανε την τεράστια διαφορά στην ομάδα του αλλά και στο πρωτάθλημα κάτι το οποίο φάνηκε περισσότερο όταν έφυγε γι' Αγγλία.
Μανώλης Σιώπης 28 συμμετοχές
Το ακούραστο μηχανάκι στο χώρο του κέντρου του Πανιωνίου. Θα μπορούσε άνετα να είναι μαζί με τον Παναγιώτη Κόρμπο μιας και αποτέλεσαν ένα από τα καλύτερα δίδυμα στα χαφ σε όλο το πρωτάθλημα. Κλήθηκε στην Εθνική και πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Μία ακόμη (δεύτερη σερί) σούπερ χρονιά για τον 23χρονο μέσο.
Σεμπά 26 συμμετοχές/3 γκολ/10 ασίστ
Ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλητή στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Μια συνολικά γεμάτη σεζόν από τον Βραζιλιάνο ο οποίος ήταν και πρώτος σε ασίστ σε όλο το πρωτάθλημα. Εντυπωσιακό πρώτο μισό που ήταν αρκετό για να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός.
Πέτρος Μάνταλος 26 συμμετοχές/7 γκολ/4 ασίστ
Μια γεμάτη και μεστή χρονιά από τον αρχηγό της ΑΕΚ. Συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι της «Ενωσης» αλλά βοήθεια και στο σκοράρισμα που την χρειάστηκε στο πρώτο μισό μιας και ο Αλμέιδα δεν βοήθηκε. Ηγετική μορφή ο 26χρονος μέσος.
Μάρκος Μπεργκ 28 συμμετοχές/22 γκολ/5 ασίστ
Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Σ' ένα εντυπωσιακό δεύτερο μισό ο Σουηδός πραγματοποιήσε την πιο παραγωγική του σεζόν και είναι με διαφορά από τον δεύτερο ο καλύτερος επιθετικός της Λίγκας.
Χαμζά Γιουνές 27 συμμετοχές/19 γκολ/3 ασίστ
Λίγοι τον γνώριζαν πριν τον δουν με την φανέλα της Ξάνθης να πετυχαίνει το ένα γκολ μετά το άλλο. Τελείωσε μια υπέροχη σεζόν για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα του η οποία τερμάτισε στην έκτη θέση κι αυτός στην δεύτερη θέση στους σκόρερ.
Βλάνταν Μιλόγεβιτς
Πήρε ένα Πανιώνιο που θεωρητικά είχε πιάσει ταβάνι. Κι όμως. Ο Μιλόγεβιτς έφτασε τον Πανιώνιο σε σημείο να διεκδικεί μέχρι και πρωτάθλημα. Εβαλε για δεύτερη σερί σεζόν τον «Ιστορικό» στα play off και δημιούργησε ένα εξαιρετικό και σταθερό σύνολο 30 αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: