Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Η Εργατική Πρωτομαγιά στο Αγρίνιο - Απεργία στις 17 Μαΐου (φωτο)


Με απαγγελίες ποιημάτων και ομιλίες έγινε η συγκέντρωση για την Λαϊκή Πρωτομαγιά στο Αγρίνιο. Στην αρχή της συγκέντρωσης απαγγέλθηκε από την Δήμητρα Αλεξά ποίημα του
Τάσου Λειβαδίτη, στην συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου Βαγγέλης Μαχαλιώτης, η Κάτια Ζαρκάδα απήγγειλε ποιήμα του Γιάννη Ρίτσου και ως κεντρική ομιλία ήταν αυτή του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλη Κατσιγιάννη.

«Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε! Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Κυβέρνηση- ΕΕ -ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο σε κάθε τόπο κατοικίας. Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους! Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε.

Το Ε.Κ.Α. , τα σωματεία μέλη του , οι επιτροπές αγώνα και οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ τιμούμε την πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα , τους συλλόγους των μικροΕΒΕ , της μικρομεσαίας αγροτιάς, της νεολαίας να δώσουν αγωνιστικό παρών στις εκδηλώσεις για την 1ηΜάη. Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας.

Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τις χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας! Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά, την εργατική αλληλεγγύη! Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική – λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης»!

Το μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγία του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη ήταν: «η εργατική τάξη σε όλη την γη τιμά τους νεκρούς του Σικάγο πριν 131 χρόνια, τους νεκρούς καπνεργάτης της Θεσσαλονίκης το 1936, τους 200 εκτελεσθέντες κουμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή.

Στέλνει το δικό της μήνυμα η εργατική τάξη. Μέτωπο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται. Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες της εργατικής τάξης και καλεί όλους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να δημιουργήσουν μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση και στα κόμματα του κεφαλαίου ώστε να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική».

Το μήνυμα του Πρόέδρου του Εργατικού Κέντρου Μιχάλη Κατσιγιάννη ήταν: «η εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο όχι απλώς γιορτάζει, αλλά απεργεί για να τιμήσει τους νεκρούς του Σικάγο και όλους όσους έπεσαν στην μάχη της ταξικής πάλης. Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς επέλεξε το ταξικό κίνημα να είναι αφιερωμένο στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Με τους εργαζόμενους για ένα κόσμο χωρίς προσφυγιά, χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση. Το μήνυμα ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ που φέρνει συμφωνία που θα είναι δυσμενέστατη για τα λαϊκά στρώματα, είναι η κλιμάκωση του αγώνα με την απεργία στις 17 Μαΐου. Όλη η εργατική τάξη να δώσει μαχητικό αγωνιστικό παρών στις καθημερινές μάχες που δίνουμε. Έχουμε την δύναμη να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική». 
Η Δήμητρα Αλεξά
Ο Μιχάλης Κατσιγιάννης
Η Κάτια Ζαρκάδα
Ο Βαγγέλης Μαχαλιώτης





Περισσότερα στην εφημερίδα «Συνείδηση» την Τετάρτη 3/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: