Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Με μεγαλοπρέπεια το Αγρίνιο τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Χριστόφορο - Φωτο & βίντεο από τη λιτάνευση της εικόνας


Με θρησκευτική ευλάβεια, κατάνυξη και συνάμα λαμπρότητα κορυφώθηκε ο Εορτασμός του Πολιούχου της πόλης του Αγρινίου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου. 

Η λιτάνευση της εικόνας ξεκίνησε περίπου στις 19.15 από τον Ιερό
Ναό του Αγίου Χριστοφόρου (Νέο) για να καταλήξει στην κεντρική πλατεία όπου συμμετείχαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Σάμου – Ικαρίας κ. Ευσέβιος και Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Πλήθος πιστών ακολούθησε την λιτάνευση της εικόνας, η οποία μετά την στάση της στην πλατεία Δημοκρατίας επέστρεψε στον Άγιο Χριστόφορο. Ως είθισται, σε πολλά σημεία της λιτάνευσης της εικόνας κάτοικοι έραναν την εικόνα με λουλούδια. Της λιτανείας προηγήθηκε ο μεθεόρτιος αρχιερατικός εσπερινός

Στην ακολουθία του Όρθρου και την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκαν επίσης στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας αρχιμανδρίτης Λαυρέντιος Καρανάσιος.

Μετά την κορύφωση και την ολοκλήρωση του εορτασμού στις 21.30 μ.μ. είναι προγραμματισμένο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στην πλατεία των Δύο Ρεμάτων. Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μερακλήδες», ο Λαογραφικός Όμιλος «Ρίζες», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβόρανης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης «Το Παλιόκαστο», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Μανουσάκια» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπολάϊτας «Αγία Παρασκευή».

Θα ακολουθήσει βίντεο


Plateia-agios-xristoforos

Δεν υπάρχουν σχόλια: