Κυριακή 2 Απριλίου 2017

«Λίφτινγκ» με περισσότερους από 2.500 εθελοντές στο Let’s do it Greece! (φωτο)


Δράσεις καθαρισμού και καλλωπισμού σήμερα στο Αγρίνιο στο πλαίσιο του Lets’do it Greece 2017. Από το πρωί εκατοντάδες εθελοντές πολίτες και μέλη συλλόγων και φορέων σε όλο το φάσμα του Δήμου συμμετέχουν στην ομαδική προσπάθεια ανάδειξης πολλών σημείων του Δήμου και της πόλης.

Η αρχή έγινε από το καταφύγιο πολέμου που βρίσκεται στις καπναποθήκες Παπαστράτου, είναι άγνωστο στους περισσότερους πολίτες. Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Καλαντζής και Ευθύμιος Γρίβας, όπως επίσης και η υπεύθυνη και διοργανώτρια του Lets’do it Ανθούλα Μακρή. Στο χώρο δημιουργήθηκε και μίνι έκθεση με φωτογραφίες και ηχητικές αναπαραστάσεις από την περίοδο του πολέμου.

Το Lets’do it στο Αγρίνιο γίνεται σε 85 σημεία του δήμου και μαζί με το σχολικό Lets’do it που προηγήθηκε οι εθελοντές που συμμετείχαν ξεπέρασαν τους 2.500!

Ο κ. Παπαναστασίου δήλωσε για την δράση αυτή που γίνεται κάθε χρόνο να αποτελεί πραγματικά ένα «λίφτινγκ» για την εκάστοτε περιοχή που γίνεται «για ακόμη μια φορά στον Δήμο Αγρινίου γίνεται το Lets’do it με ακόμη περισσότερες δράσεις.

Φέτος ξεπεράσαμε τις 80 δράσεις (85 συγκεκριμένα) σε όλον τον Δήμο Αγρινίου. Η αρχή έγινε από τον περίβολο των καπναποθηκών Παπαστράτου, από το ιστορικό καταφύγιο, κάτι που δεν είναι γνωστό στους αγρινιώτες. Από την εποχή των βομβαρδισμών.

Το ανακαινίσαμε και το ανακατασκευάσαμε ώστε να δείξουμε την μεγάλη εναλλαγή που υπάρχει ανάμεσα στον πόλεμο και την ειρήνη, τα δύο αντικρουόμενα συναισθήματα των ανθρώπων που έζησαν τον πόλεμο και την ειρήνη.

Έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουν τα παιδιά μας τι σημαίνει πόλεμος και τι ειρήνη. Κοντά μας είναι η Ελληνική Αεροπορία και συμμετέχει στις εκδηλώσεις αυτές. Το μήνυμα είναι ο εθελοντισμός, να αναδείξουμε σημεία και πράγματα από τον τόπο μας, να αναδείξουμε την συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις δράσεις.

Η δημοτική αρχή θέλει να περνάει το μήνυμα αυτό κάθε χρόνο με μεγαλύτερη ορμή, γιατί είναι ευθύνη όλων μας να κάνουμε καλύτερο τον τόπο μας».

Το πρόγραμμα του Lets’do it Greece είχε ως εξής:

πλατεία Ελευθερίας

Άγιος Ιωάννης Ριγανάς

πλατεία Εργατικών Κατοικιών Σταδίου

Πυροβολείο

πλατεία Παναιτωλικού
lets doit1
letsdoit2
letsdoit3
letsdoit4
letsdoit5
letsdoit6
letsdoit7
letsdoit8
letsdoit9
letsdoit10
letsdoit11
letsdoit12
letsdoit15
letsdoit13
letsdoit16
letsdoit
letsdoitt
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: