Σάββατο 1 Απριλίου 2017

«Ωρολογιακή βόμβα» το Αιτωλικό


«Καζάνι που βράζει» η περιοχή λόγω της παραβατικότητας από ομάδες Ρομά - Βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν – Ζήτησαν την συνδρομή της Εισαγγελίας

Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει τις τελευταίες μέρες η περιοχή του Αιτωλικού λόγω της έξαρσης της παραβατικότητας που προκαλείται από ομάδες Ρομά.

Μάλιστα την Τετάρτη οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πρώην Δημαρχείο του Αιτωλικού εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί. Το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι βρίσκονται με τα όπλα ανά χείρας καθώς οι κλοπές και οι διαρρήξεις σε σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο!

Οι κάτοικοι καθημερινά μετρούν απώλειες στην περιουσία τους και θεωρούν πως πρέπει να μπει ένα τέλος, αλλά και να υπάρξει ίση αντιμετώπιση των Ρομά και των υπόλοιπων κατοίκων. Να θυμίσουμε πως κατά το παρελθόν ουκ ολίγες φορές το Αιτωλικό μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να παρέμβουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Δυτική Ελλάδα.

Χθες οι κάτοικοι του Αιτωλικού πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Εισαγγελία Μεσολογγίου και στον Αστυνομικό Διευθυντή Αιτωλίας, Ανδρέα Τσαπικούνη. Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι η εντατικοποίηση των αστυνομικών μέτρων και των περιπολιών.

Ο Αντιδήμαρχος Αιτωλικού Σπύρος Ψυλογιάννης σημείωσε μιλώντας για το θέμα στη «Σ»: «οι κάτοικοι του Αιτωλικού την Τετάρτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πρώην Δημαρχείο του Αιτωλικού για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε με τους Ρομά. Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και στο Αιτωλικό πολύ περισσότερο.

Σήμερα (χθες) συμπολίτες μας από την περιοχή, πραγματοποίησαν συνάντηση με την Εισαγγελέα και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αιτωλίας ζητώντας ίση αντιμετώπιση μεταξύ Ρομά και των υπόλοιπων κατοίκων. Στην κατάσταση αυτή μας οδήγησαν οι πάρα πολλές κλοπές στα σπίτια μας, τα αυτοκίνητά μας και σε κάθε άλλο περιουσιακό μας στοιχείο. Ζητάμε μεγαλύτερη αστυνόμευση και ότι καλύτερο μπορούν να δώσουν οι αρμόδιες αρχές, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αισθανόμαστε ασφάλεια».

Τα περιστατικά που καταγράφονται στο αστυνομικό δελτίο τα τελευταία χρόνια αποτυπώνουν την ανεξέλεγκτη κατάσταση και τις ζημιές σε περιουσίες. Ένα από τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν στο Αιτωλικό είναι η απειλή για την σωματική ακεραιότητα ενός ηλικιωμένου που προ ημερών είχε πέσει θύμα κλοπής στο σπίτι του από ανήλικο Ρομά.

Πάντως, τόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής όσο και οι Δικαστικοί Λειτουργοί υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν και θα εξαντλήσουν όλες τους τις δυνατότητες, προκειμένου να προστατεύσουν το Αιτωλικό.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: