Κυριακή 7 Μαΐου 2017

26 πλειστηριασμοί μέσα σε επτά μήνες στο Αγρίνιο! - Καταγγελίες από το Κίνημα «Δικαίωμα στη Ζωή»


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 5 Μαϊου μέλη του Κινήματος «Δικαίωμα στη Ζωή» έξω από τράπεζα στο κέντρο του Αγρινίου.

Με σύνθημα «καμιά λαϊκή περιουσία στα χέρια κράτους και τραπεζίτη»
διαμαρτυρήθηκαν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με τις προβλέψεις να αναφέρουν ότι 10.000 ακίνητα το 2017 και 15.000 το 2018 θα βγουν στο σφυρί.

«Στην περιοχή του Αγρινίου από τις 26 Απριλίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου του 2016 έγιναν 26 πλειστηριασμοί» επεσήμανε στη «Σ» ο Πολύτιμος Πρέντζας, μέλος του Δ.Σ. του Κινήματος «Δικαίωμα στη Ζωή», ο οποίος συμπλήρωσε πως: «το σωματείο μας δεν συμμετέχει σε πλειστηριασμούς όσον αφορά σε θέματα ιδιωτών και δεν συμμετέχει σε πλειστηριασμούς όπου υπάρχει θέμα χρεών προς εργαζόμενους.

Με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς εξαφανίζονται οι εγγυήσεις δημοσιότητας κατά την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών. Ο οφειλέτης θα χάνει την περιουσία του με ένα κλικ, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει πως έγινε η διαδικασία, αν τελικά βρέθηκε υπερθεματιστής κ.λ.π.

Προσφορές κλειστές έχουν δικαίωμα να παραδώσουν, εκτός από τα ντόπια «κοράκια» και τα ξένα Funds. Οι προσφορές θα ανοίγουν εκείνη την ώρα ηλεκτρονικά, ενώ όλη η διαδικασία θα ολοκληρώνεται εντός 10λέπτου – 15λέπτου.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά (πρώτα στις μεγάλες πόλεις) και εάν αντέξει το σύστημα από Σεπτέμβριο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στο παιχνίδι μπαίνουν επίσης και οι εταιρείες διαχείρισης κοινοχρήστων που θα μπορούν και αυτές να πλειστηριάζουν λαϊκές περιουσίες».

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: