Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Θανάσης Παπαθανάσης: «Κάθετα αντίθετοι οι φαρμακοποιοί στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος» (ηχητικό)


Kατατέθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την χορήγηση των αδειών ιδρύσεως φαρμακείου. 
Το Υπουργείο επαναφέρει επί της ουσίας το σύνολο των ρυθμίσεων που προέβλεπε η σχετική ΚΥΑ περί ιδιοκτησιακού, η οποία όμως ακυρώθηκε με την υπ’ αριθμόν 1804/2017 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Συνέντευξη στον Σωκράτη Τσόμπο
Για το θέμα αυτό ο Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ Θανάσης Παπαθανάσης μιλώντας στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΩΝ… ΕΡΓΑ» και στον Σωκράτη Τσόμπο στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το ποιος δικαιούται να ιδρύσει φαρμακείο το έκρινε προ εξαμήνου η Ολομέλεια του ΣτΕ με συντριπτική πλειοψηφία (20-2). 

Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να σεβαστεί την απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, η οποία άλλωστε συμπίπτει με σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε κάθε περίπτωση οι φαρμακοποιοί είναι αντίθετοι σε τέτοιες ρυθμίσεις και δεν θα επιτρέψουν με κανένα τρόπο την ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες. Όποιος ιδιώτης θελήσει να επενδύσει ανοίγοντας φαρμακείο με βάση τους κυβερνητικούς ακροβατισμούς απλώς θα χάσει τα χρήματα του».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Παπαθανάσης είπε πως: «Εμείς θέλουμε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ό,τι ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Θέλουμε να εφαρμοσσεί και στην Ελλάδα αυτούσιο το Γερμανικό Νομοθετικό Πλαίσιο Ίδρυσης και Λειτουργίας Φαρμακείων. 
Θέλουμε να κάνουμε τα 11.000 Φαρμακεία, 11.000 Υγειονομικά Κέντρα με επιστήμονες Φαρμακοποιούς, με επιστημονική κατάρτιση προσφοράς στη Δημόσια Υγεία. Ας αντιληφθεί ο κάθε ιδιώτης – μη φαρμακοποιός που θα θελήσει να «επενδύσει» ανοίγοντας φαρμακείο με βάση τους κυβερνητικούς ακροβατισμούς, απλώς θα χάσει τα χρήματά του. Τις επόμενες ημέρες θα αντιληφθούν όλοι την κλιμάκωση των αντιδράσεών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: