Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Μαζική συμμετοχή στην απεργία - Συμπλοκές και τραυματισμοί στο Market In (φωτο)


Μαζική και δυναμική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στα Γιάννενα και είχε ως σημείο αφετηρίας το σούπερ μάρκετ «Market In».

Είχαν προηγηθεί το πρωί, επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ εργαζομένων και ατόμων που σύμφωνα με τις καταγγελίες επιστρατεύθηκαν από τους υπεύθυνους του μάρκετ για να στραφούν εναντίον τους.
apermar1
Από τις συμπλοκές υπήρξαν μικροτραυματισμοί και στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το πλήρωμα παρείχε τις πρώτες βοήθειες, δεν χρειάστηκε όμως να γίνουν διακομιδές στο νοσοκομείο.
apemar3
Με συνθήματα όπως «Νόμος το δίκιο του εργάτη και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαιοκράτη», «Πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών - Αυτή είναι η απάντηση των εργατών» και «Των εργατών δικαίωμα η απεργία, μ’ αγώνες κατακτήθηκε, με αίμα και θυσία», οι εργαζόμενοι έδωσαν στη συνέχεια απάντηση στην εργοδοσία του «Market In» που επιχείρησε το πρωί να χτυπήσει την απεργιακή φρουρά έξω από το κατάστημα.
Μέλη του ΕΚ Ιωαννίνων, ανήρτησαν ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη του σούπερ μάρκετ που αναγράφει: « Σούπερ προσφορά Market - In: Απολύσεις - Απληρωσιά - Καταστολή - Διώξεις! Η τρομοκρατία εργοδοσίας - κυβέρνησης δεν θα περάσει! Κάτω τα χέρια από τις απεργίες!»
aperma4
Η συμμετοχή στις πορείες που ακολούθησαν ήταν μεγαλη και για αρκετή ώρα το κέντρο της πόλης νέκρωσε.
aperma5
apemar6
http://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: