Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Στα… λευκά η Δυτική Ελλάδα,που χρειάζονται αλυσίδες - Εκλεισε το Ρίο-Αντίρριο,περιορισμός κυκλοφορίας στη Γέφυρα!

Στην ορεινή Ναυπακτία έκλεισαν δρόμοι από την χιονόπτωση

Χιόνια, βροχές και χιονόνερο αναμένονται και για σήμερα Παρασκευή, σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, που πλήττονται από χθες από το κύμα κακοκαιρίας.Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένονται σε όλη τη χώρα Χιόνια, βροχές και χιονόνερο.Ειδικότερα, στα βόρεια θα σημειωθούν πρόσκαιρες, τοπικές, χιονοπτώσεις, στα ηπειρωτικά με εξασθένηση, στα κεντρικά και νότια βροχές, και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, στα νότια ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια 8 με 9, τοπικά 10 μποφόρ τις πρωινές ώρες.Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ενώ τοπικά ολικός στη δυτική Μακεδονία.

Που χρειάζονται αλυσίδες στην Αιτωλοακαρνανία
Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

– Επ. Ο. Ναυπάκτου-Πλατάνου, από το ύψος του Παλαιοπύργου.

– Επ. Ο. Ναυπάκτου-Άνω Χώρας, από το ύψος της Ρέρεσης.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

– Επ. Ο. Καλλιθέας-Προυσσού, από το 11ο έως τα όρια του Νομού Αιτ/νίας.

Ορεινή Ναυπακτία: Έκλεισαν δρόμοι από την χιονόπτωση

Στη διάνοιξη κεντρικών οδικών αρτηριών στην ορεινή Ναυπακτία, προχώρησαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής, δυο εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η σφοδρή χιονόπτωση, έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις.

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αντιολησθητικές αλυσίδες.

Κλειστό το πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου – Περιορισμός κυκλοφορίας και στη Γέφυρα!

Δεν εκτελούνται δρομολογία στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου από νωρίς το πρωί, σύμφωνα με επικοινωνία του tempo24.gr, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών.

Oι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθήλωσαν τα πλοία, στις προβλήτες.

Σε ισχύ έχει τεθεί και το μέτρο ασφαλειάς στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», που αφορά στον περιορισμό κυκλοφορίας για οχήματα και πεζούς λόγω ανέμων.

Με μήνυμα στο twitter, οι υπεύθυνοι ενημερώνουν πως απαγορεύται η διέλευση σε δίκυκλα, τροχόσπιτα και οχήματα μεγάλης επιφάνειας χωρίς φορτίο. Σχετική ενημέρωση γίνεται και στους σταθμούς διοδίων της Ολύμπιας και της Ιόνιας Οδού.

http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: